Kvinne skambitt av schæfer

SKJOLD: - Angrepet var helt uventet. Hunden hoppet på meg bakfra og bet meg fem, seks ganger i armen og skulderen, forteller en rystet Irene Beyer (39).

Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over 18 år gammel

Beyer, som arbeider i «Fant omplassering av hunder», hadde hentet hunden i Fyllingsdalen da hun ble bitt.

Rundt klokken 09.30 stanset hun for å kjøpe noe ved bensinstasjonen i Skjoldskiftet. Schæferen begynte da å knurre til føreren av bilen. Irene bestemte seg derfor for å ta hunden ut for å roe den ned. Da hun vendte ryggen til for å åpne bildøren igjen hoppet schæferen på henne. Hun fikk behandling av legepersonell og ble deretter sendt til legevakten.

— Vanligvis går det an å forutse om en hund er truende. Det gjorde det absolutt ikke i dettte tilfellet. Det gjør dette ekstra ille, sier Irene.

Hentet av mor til eier

Da Fanaposten kom til stedet var hunden bundet til et tre. Den bjeffet og klynket og virket tydelig stresset.

Politibetjent Arild Skjelbreid nærmet seg hunden for å prøve å roe den ned, men holdt seg hele tiden utenfor schæferens rekkevidde.

?Vi har tilkalt de som er ansvarlige for hunden. De vil ta seg av den inntil videre, forteller Jensen.

Har opplæring

I tillegg til arbeidet hun gjør for Fant, jobber hun også som hundeinstruktør.

-Jeg har aldri blitt bitt av en hund før, understreker Beyer.

I følge henne er det to ting som avgjør om en hund er farlig: Om den er forutsigbar og om eieren kan ansees som ansvarlig.

Det første har jeg nå fått svar på. Politiet får ta stilling til det andre, og først når jeg får svar på det vil jeg bestemme meg for om hunden bør avlives, avslutter Beyer.

Arild Skjelbreid passer på schæferen som gikk til angrep på Irene Beyer mandag formiddag. Den 39 år gamle kvinnen fikk store bittskader i armen og i skulderen. (Foto: Katarina Lunde)
Publisert