Nå kan barnefamilier overnatte gratis i denne

Kommunen håper tilbudet i Fyllingsdalen blir like populært som Tubakuba på Fløyen.

Publisert: Publisert:

Klokken er halv ni om morgenen. Solen kommer opp over Løvstakken. Den stråler gjennom skogen på en liten hytte. Hytten ser ut som en kongle som er vokst opp fra skogbunnen.

Ut fra hytten kommer tre gutter, Ibrahim, Adam og Felix. De er de første som har sovet der.

– Jeg er den første som har skrevet i hytteboken, sier Adam (10) stolt, og viser oss.

Det var Bonusbarn fra Laksevåg som fikk æren av å innvie Egget. På liggeunderlag og i soveposer har de hatt en fin og lun natt i hytten, sammen med Margrete Fredriksen.

– Vi drakk varm saft og spilte musespillet før vi sovnet, forteller Felix (13). Kyllingnuggets hadde de varmet på et stormkjøkken.

Stolte gutter åpnet Egget
Første side i hytteboken

Byrådene Thor Haakon Bakke og Lubna Jaffery, er tidlig oppe for å servere de første gjestene frokost. Frukt, wraps og juice går ned på høykant.

Onsdag 1. september ble overnattingshytten Egget offisielt åpnet. Den er et gratis tilbud til barnefamilier med minst ett barn under tolv år.

Prosjektet er et samarbeidsprosjekt mellom Bergen arkitekthøgskole (BAS), områdesatsingen for Indre Laksevåg og bymiljøetaten.

Hytten ligger like ved stien i det populære turterrenget rundt Storavatnet ved Krohnegården. Like ved er det badeplass, bålplass og toaletter.

– Det er viktig at vi lager slike gratistilbud til barnefamilier, slik at mange flere får tilgang til naturen. Jeg håper denne blir like populær som Tubakuba, sier byråd Lubna Jaffery.

Byråd Thor Haakon Bakke er selv fyllingsdøl, og forteller at de lekte mye i dette området da han var liten.

Byfjellsforvalter Jan Robert Bransdal i Bymiljøetaten roser det gode samarbeidet mellom de ulike avdelingene i kommunen, områdesatsingen på Laksevåg og Bergen arkitekthøgskole.

– Vi ser at folk setter pris på slike tiltak og tar vare på dem. Det har ikke vært noe hærverk eller tagging verken her eller på TubaKuba, selv om hytten har vært klar i lang tid, forteller Brandsdal.

Det er studenter ved Bergen arkitekthøgskole som har tegnet og bygget hytten. De startet arbeidet i 2019.

Først prøvde studentene ut plasseringen av hytten.
Så gravde de ut tomten for hånd, for ikke å skade stiene med gravemaskiner.
Så satte de opp grindverket.

Innvendig dekket de Egget med leire, og kledningen er satt sammen av biter av flambert malmfuru. Hytten ble ferdig i fjor, men åpnet først nå på grunn av koronaen.

Det er enkelt å komme seg til og fra Egget. Reiser du kollektivt, kan du ta buss 46 til Løvstakkskiftet, og gå den lille turen ned til parkeringsplassen. Kommer du med bil, kan du parkere på turparkeringen ved Krohnegården friluftsområde.

Du kan booke hytten på bergen kommune aktiv. Bookingen åpner for bestilling mandag 6. september klokken 15.00.

Publisert: