Savnet båtfører funnet utenfor Radøy

Etter forholdene skal det stå bra til med mannen i 30-årene som ble meldt savnet utenfor Radøy natt til fredag.

Publisert Publisert

LETTE ETTER BÅTFØRER: Skipper Lars Petter Helminsen forteller at det er ugunstige værforhold for søk. – Det er ikke dårlig vær, men litt regn som gjør det vanskelig for både lyskaster og varmesøkende kamera. Foto: RS «STORMBULL»

Det har i natt og i morgentimene fredag pågått søk etter en båtfører i 30-årene som fikk problemer utenfor Radøy nord i Hordaland.

– Han har sendt tekstmeldinger til kjæresten om at han har gått tom for diesel og drev på sjøen. Vi får ikke kontakt med ham, muligens fordi han har gått tom for strøm, sa operasjonsleder Lars Geitle i Vest politidistrikt.

Like før klokken 08 meldte Hovedredningssentralen at mannen var funnet, tilsynelatende i god behold.

– Det virker som om alt er ok. Men båten står utsatt til, nær noen bratte svaberg. Redningsskøyten kommer seg ikke inn, og han kommer seg ikke videre, sa redningsleder Andreas Bull.

Hentet med helikopter

Båten var da lokalisert utenfor Vågenes i Radøy kommune med mannen om bord. I 09.30-tiden opplyser redningsleder Asbjørn Viste at nødetatene har avsluttet på stedet.

– Han er tatt hånd om av helsepersonell. Han var tilsynelatende i grei form, men var nok noe nedkjølt, sier han.

Hovedredningssentralen sendte et Sea King-helikopter for å heise ham ut, men mannen klarte selv å redde seg i land, skriver NRK. Han var nedkjølt og ble fraktet fra stedet i helikopter.

– Han klatret selv i land etter å ha hatt kontakt med redningsmannskapene. Båten lå og slo mot land, sier operasjonsleder Terje Magnussen i Vest politidistrikt.

Redningsskøyten «Stormbull» lå «standby» mens man ventet på helikopteret, mens mannskaper fra politiet og brannvesenet forsøkte å hjelpe fra land.

Vanskelige leteforhold

Redningsskøyten «Stormbull» har i natt og i morgentimene søkt etter båtføreren i områder utenfor Radøy og Øygarden.

– Vi har søkt rundt Kvolmo og skal gjøre et sveip rundt Marøy nå. Vi vet veldig lite og leter litt i blinde, men må bare prøve så godt vi kan, sa skipper Lars Petter Helminsen til BT tidligere fredag morgen.

GJORDE SØK: Redningsskøyten «Stormbull», her til kai i Bergen. Foto: RS «STORMBULL»

Han fortalte at det var ugunstige værforhold for søk.

– Det er ikke dårlig vær, men litt regn som gjør det vanskelig for både lyskaster og varmesøkende kamera.

Savnet siden i natt

Politiet ble varslet om den savnede båtføreren rundt klokken 02.20.

Operasjonsleder Geitle fortalte da at de ikke visste hva slags båttype det var snakk om, men at de undersøkte dette og andre forhold, som at båtføreren kunne ha kommet seg i land på egen hånd uten å ha fått gitt beskjed.

Det er Hovedredningssentralen i Sør-Norge som koordinerer aksjonen.

– Foreløpig søker vi i noen områder som vi innledningsvis har pekt oss ut, og det klarer vi å håndtere med denne ene redningsskøyten. Vi får se hva resultatet blir og ta en vurdering etter det, sa redningsleder Kjetil Hagen til BT tidligere fredag morgen.

Publisert