- I helgen er det bare å komme seg ut

Vestlandet har en flott helg i vente, men snø kan vi se lenge etter.

SOLNEDGANG: Torsdag ettermiddag var det flere bergensere som testet skøytene på skøytebanen på Skansen. EIRIK BREKKE

– I helgen ligger forholdene virkelig til rette for å legge aktivitetene utendørs, sier meteorolog Geir Bøyum ved Meteorologisk institutt.

Vestlandet har de siste dagene badet i sol og blå himmel – og skal vi tro meteorologen, skal det pene været vare til midten av neste uke.

– Helgen blir flott. Strålende sol og svært lite vind. Temperaturen vil også stige noe og på dagtid ligge rundt fire til fem plussgrader, sier Bøyum.

Les også

Svært snøfattig vinter

Snøen derimot, kan vi se lenge etter. Røldal, Myrkdalen og Grotli er de skianleggene i landet som rapporterer om mest snø i terrenget, med 150 cm på det meste.

«Nydelege forhold med −13 grader og svak vind. Kjempeflotte forhold i løypene, men ein bør kle seg godt», skriv Myrkdalen skianlegg på sine nettsider.

– Det er heller ikke mye som tyder på snø i nærmeste fremtid. I slutten av neste uke går været tilbake til normalen og Vestlandet får noe mer nedbør. Da kan det forekomme som snø om man kommer høyt nok opp i fjellet, sier meteorologen.

KVELDSMAT: Lasse Borch, Lew (8) og Mira (6) tok kveldsmaten på skøytebanen på Skansen torsdag kveld. Eirik Brekke

Skøyter på Skansen

Torsdag ettermiddag var det stor aktivitet på skøytebanen på Skansen.

Danske Lasse Borch hadde med seg barna Lew (8) og Mira (6).

Les også

Stjernehimmelen er spekket med godbiter i kveld

– Vi har bodd både i Trondheim og København og alltid gått litt på skøyter, sier Borch, som nøt kveldsmaten på skøytebanen.

– Nå som vi bor i Bergen sentrum er det fantastisk å bare kunne gå opp hit til Skansen og snøre på skøytene, sier Borch.

TIKKEN: Emil (7) og Aina Brekke leker skøytetikken på Skansen torsdags ettermiddag. Eirik Brekke

Minus 18 på Finse

Fredag og lørdag er det meldt frisk bris på utsatte steder langs kysten i Sogn og Fjordanane og Hordaland. Rogaland får et noe mer skyet vær og liten kuling.

– Det har vært svært kaldt på Vestlandet de siste dagane, men dette kommer nå til å snu. I ytre strøk vil det være plussgrader hele helgen, sier meteorolog Bøyum.

Ifølge Yr.no finner vi de kaldeste temperaturene på Finse. Natt til søndag er det meldt 18 minusgrader.

Eirik Brekke