Rundt 1000 russ samlet i Åsane i natt – tunnel måtte stenges fire ganger

– Det går jo vei på utsiden.

Publisert Publisert

BLE GANGTUNNEL: Begge løpene av Eikåstunnelen i Åsane måtte stenges flere ganger.

  1. Leserne mener

Russ på vei til og fra et treff i Åsane førte til fire stengninger av Eikåstunnelen tirsdag kveld og natt til 1. mai, opplyser politiet og Vegtrafikksentralen.

Operasjonsleder Tatjana Knappen sier de fikk en del meldinger om personer som var på vei inn i eller gikk gjennom tunnelen.

– Den måtte stenges flere ganger i den forbindelse, sier Knappen.

Les også

22 tatt i fartskontroll i Eikåstunnelen

Så på kamera

Det skal ha vært rundt 1000 russ samlet på Haukås i Åsane, til det politiet omtaler som et ikke forhåndsplanlagt arrangement.

Trafikkoperatør Tore Tysse i Vegvesenet sier de så personene på vei inn i tunnelen på sine kamera ved Vegtrafikksentralen.

– Vi så både russ og folk uten russedress, fem-seks stykker i slengen. Vi måtte stenge to ganger på grunn av personer som gikk nordover gjennom Eikåstunnelen på vei til arrangementet. Det samme gjentok seg to ganger i sørgående løp etter arrangementet, sier Tysse.

Hans kollega, Morten Hansen, sier at et nødskap i tunnelen ble åpnet i løpet av natten. Dette er et skap med SOS-telefon og brannslokkingsapparat.

– Da gikk det en alarm, sier Hansen.

Les også

Mannen ble tatt i 101 km/t i 60-sonen på E39. Nå er han frifunnet i retten.

– Ikke bra

Trafikkoperatøren sier det aldri oppsto noen fare, fordi kjapp stenging gjorde at det ikke var biler og folk i tunnelen samtidig.

– Under én av stengningene fikk politiet noen russ til å snu og gå tilbake. Men dette er uansett ikke bra. Og det går jo vei på utsiden.

Ellers melder politiet om russ som oppførte seg greit.

Det var ett tilløp til slåsskamp, forteller operasjonsleder Knappen, men det ble ordnet på stedet.

I andre deler av landet har politiet hatt mer strev med russen natt til 1. mai, ifølge Dagbladet.

Avisen skriver om over 50 russerelaterte oppdrag i Sør-Vest, Sør-Øst og Øst politidistrikter, mest knyttet til støy, ordensforstyrrelser og slåssing.

Publisert