Dropper askesiling

Politiet skrinlegger trolig den mye omtalte askesilingen i jakten på Dung Tran Larsen.

 • Gordon Andersen
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over 12 år gammel

Samtidig går Dung-etterforskningen over i en smalere fase. Det bekrefter politiinspektør Tore Salvesen

Etter planen var det satt av nær en million kroner til prosjektet på Osterøy, der aske fra Rådalen, vidersendt til Mjelstad miljø, skulle gjennomgåes med en fin sil.

Asken for gammel

Politiets teori har vært at Dung kan ha blitt kastet i forbrenningsovnen i Rådalen, og at asken har blitt kjørt videre til Osterøy og brukt som toppdekke på annet avfall.

– Slik det ser ut i dag kommer vi til å avstå fra dette, ut fra en kost-nyttetenkning. Vi har fått opplysninger om at den asken vi hadde tenkt å gå gjennom stammer fra en annen tidsepoke enn den vi er interessert i. Derfor vil det ikke ha noen hensikt å gå gjennom asken, sier Salvesen.

Asken fra Mjelstad Miljø skal stamme fra tiden før 23.juni. Dette er fra perioden før Dung Tran Larsen forsvant fra sitt hjem.

– Trapper ikke ned

Opplysningen om datoen for asken har kommet inn ganske nylig, og politiet har hatt flere avhør av sentrale personer for å få klarlagt hva som er realistisk med tanke på askeprosjektet.

Salvesen understreker at beslutningen ikke er tatt endelig, men at mye nå peker i retning av at silingen blir avlyst.

Samtidig har politiet nå etter over et halvt år med intens etterforskning kommet til et punkt der flere og flere av de innlånte etterforskerne i etterforskningsgruppen begynner å gå tom for arbeidsoppgaver.

Politiinspektør Tore Salvesen vil likevel ikke gå med på at de trapper ned etterforskningen.

– Vi har kommet til et punkt der vi må vurdere videre om vi skal trappe opp eller trappe ned. Det siste er foreløpig ikke et tema. Vi smalner heller inn etterforskningen mot én oppgave, og det er å finne Dung. Derfor har det blitt aktuelt å justere på etterforskningsgruppen, sier Salvesen.

Kripos fortsetter

Han understreker at Sturla Osen fra Kripos fortsatt skal være en del av og lede etterforskningen.

– Vi har ikke satt en dato for hvor lenge Kripos skal være hos oss, men det er fortsatt arbeidsoppgaver å gjøre, sier Salvesen.

Dung Tran Larsen forsvant fra sitt hjem i Krabbedalen i fjor sommer. Hun ble meldt savnet en uke etter at ektemannen hevdet at hun forsvant, natt til den 14. juli. Politiet arbeider ut fra en teori på at hun ble tatt av dage den 23. juni eller i nærheten til denne datoen. Den 23. juni slutter alle spor etter henne.

Politiet har den siste tiden etter løslatelsen prøvd å ymte frempå med at de fortsatt ønsker avhør av de fire siktede. Alle forsøk har vært forgjeves.

Publisert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent

Les mer om dette temaet

 1. Dung-barna tilbake hos far

 2. Avslutter gravingen

 3. Graver i Krabbedalen

 4. Hundene drar hjem

 5. Ektemannen bryr seg ikke

 6. Skal testbrenne gris i Dung-saken

 7. Etterforskere brenner gris

 8. Lette etter Dung i Vietnam

 9. - Grisebrenningen var et medieshow

 10. Futte og Fando søkte etter Dung

Mjelstad Miljø på Osterøy var et av stedene politiet planla søk etter Dung. Nå blir planene trolig droppet. Foto: Valde, Vegar

Dung Tran Larsen har vært savnet siden i fjor sommer. Foto: POLITIET

Politiinspektør Tore Salvesen sier enkelte etterforskere har begynt å gå tom for arbeidsoppgaver i jakten på Dung. Foto: Bergens Tidende

BT anbefaler

Hun er gift, har to små barn og god jobb. – Mitt problem er at jeg blir for sint på barna.

Kvinnen i 30-årene er akademiker med en ansvarsfull stilling. Hun er gift og mor til to små barn. Og: Hun har et alvorlig problem hun ikke snakker høyt om.