– Tynne bevis

– Det kan være mange forklaringer på at 27-åringens sim-kort er brukt i den savnedes mobil, sier forsvarer Henry John Mæland.

Publisert Publisert

Han representerte 27-åringen i fengslingsmøtet i går.

– Det er nok på grunn av dette sim-kortet at politiet begjærer varetektsfengsling, men foreløpig er dette tynne bevis, sier Mæland.

Han avviser at det trenger å være noe kriminelt knyttet til at 27-åringen brukte sitt sim-kort i Rebecca Rists mobiltelefon mandag 4. desember – to dager etter datoen hun er meldt savnet fra.

– Hun kan for eksempel ha glemt igjen mobiltelefonen, sier Mæland.

Han mener det er forståelig at 27-åringen endret forklaring fra det første til det andre avhøret. Først nektet han for at Rebecca Rist var med ham hjem natt til 3. desember.

– Han forklarte seg slik veldig mange mennesker ville gjort i en slik presset situasjon. Han korrigerte forklaringen neste morgen. Endringen vil ha ingen betydning som bevis i saken senere, sier Mæland.

Han utelukker ikke at Rebecca Rist fortsatt kan være i live, og oppfordrer politiet til ikke å låse seg mot 27-åringen i etterforskningen.

– Det er funnet notater på hennes rom som tyder på at hun var redd, og hadde lyst til å reise bort en tid. Hun har gjerne bare reist vekk, og følger kanskje ikke med på hva som skjer i mediene i Norge, sier Mæland.

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. Lå naken bak trafokiosk

  2. Mobilbruk er politiets trumfkort

  3. Siktede for syk til avhør

BT anbefaler

«Da alt var over, spilte Lars Arne Nilsen til 10 på børsen. Sjefene hans, derimot ...»

Lars Arne Nilsen avsluttet raust, ydmykt og med storsinn.

LES SAKEN