– Tynne bevis

– Det kan være mange forklaringer på at 27-åringens sim-kort er brukt i den savnedes mobil, sier forsvarer Henry John Mæland.

Publisert Publisert

Han representerte 27-åringen i fengslingsmøtet i går.

– Det er nok på grunn av dette sim-kortet at politiet begjærer varetektsfengsling, men foreløpig er dette tynne bevis, sier Mæland.

Han avviser at det trenger å være noe kriminelt knyttet til at 27-åringen brukte sitt sim-kort i Rebecca Rists mobiltelefon mandag 4. desember – to dager etter datoen hun er meldt savnet fra.

– Hun kan for eksempel ha glemt igjen mobiltelefonen, sier Mæland.

Han mener det er forståelig at 27-åringen endret forklaring fra det første til det andre avhøret. Først nektet han for at Rebecca Rist var med ham hjem natt til 3. desember.

– Han forklarte seg slik veldig mange mennesker ville gjort i en slik presset situasjon. Han korrigerte forklaringen neste morgen. Endringen vil ha ingen betydning som bevis i saken senere, sier Mæland.

Han utelukker ikke at Rebecca Rist fortsatt kan være i live, og oppfordrer politiet til ikke å låse seg mot 27-åringen i etterforskningen.

– Det er funnet notater på hennes rom som tyder på at hun var redd, og hadde lyst til å reise bort en tid. Hun har gjerne bare reist vekk, og følger kanskje ikke med på hva som skjer i mediene i Norge, sier Mæland.

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. Lå naken bak trafokiosk

  2. Mobilbruk er politiets trumfkort

  3. Siktede for syk til avhør