– Mannen som falt i sjøen kommer til å klare seg

Han hadde hell i uhell mannen i 60-årene som natt til tirsdag falt i vannet ved Solheimsviken.

Publisert:

SOLHEIMSVIKEN: Mannen ble hentet opp av sjøen av naboer. Foto: ØRJAN TORHEIM

– Mannen kommer til å klare seg, og da politiet avhørte ham onsdag var han fremdeles innlagt ved Haukeland universitetssjukehus, sier politiadvokat Kristoffer Rosenlund ved Vest politidistrikt.

– Reddet ham

Tilstanden til den båtvante karen i 60-årene skal ha vært kritisk da han ble fraktet til sykehuset i ambulanse.

– Det som har reddet ham, var at to andre personer i umiddelbar nærhet klarte å få ham opp av sjøen, slår politiadvokaten fast.

– Rykket ut

Det var i 03-tiden natt til tirsdag at politi og ambulansepersonell rykket ut til Solheimsviken, der mannen bor i en båt.

En kvinne i midten av 20-årene som er nabo med mannen skal ha hørt plasking og kaving utenfor.

– De er heltene

– Det er hun og en annen mann som er heltene her. De to båtnaboene klarte sammen å få ham opp av sjøen, forteller Rosenlund.

Det var iskaldt i vannet da den eldre mannen falt ut i sundet. Ettersom det var så fjære sjø, klarte han ikke å få fatt i stigen til land og komme seg opp på egen hånd. Hvor lenge han var i vannet før han ble reddet opp igjen, vet ikke politiet.

– Vi kjørte opp til ham på sykehuset og avhørte ham. Mannen klarte å påkalle hjelp ved å rope. Hadde ikke disse to personene vært i nærheten, kunne dette ha gått mye verre, sier politiadvokaten.

Båteieren skal være på bedringens vei etter strabasene.

Publisert: