Setter opp daglige direktefly mellom Bergen og Paris

Fra mai blir det lettere å komme seg til Paris.

Publisert: Publisert:

LANDER I BERGEN: Det er fly av denne typen som kommer til å frakte passasjerer direkte mellom Bergen og Paris når den nye ruten åpner i mai. Foto: Air France

Air France satser nå stort på Bergen og etablerer fra 26. mai direkteflyginger fra Bergen hver dag klokken 17.40 (Ti minutter senere tirsdager og lørdager).

To timer og 20 minutter senere skal flyene lande på flyplassen Charles de Gaulle i Paris.

Sjefens favorittreisemål

Fra Paris vil flyene gå daglig klokken 14.40 (Ti minutter senere tirsdager og lørdager også denne retningen).

Sjefen for Air France KLM i Nord-Europa, Paul Terstegge, har selv vært i Bergen og på Vestlandet flere ganger.

– Jeg har vært på reise der både for forretninger og forlystelse. Det er ett av mine favorittreisemål i Norden, sier han til Bergens Tidende.

Han omtaler Vestlandet som en av Nord-Europas vakreste destinasjoner med unike fjell og fjorder.

Regner med nye reisevaner

Terstegge regner med at det nye tilbudet vil gjøre at flere bergensere drar til Paris, eller bruker ruten som starten på en reise videre ut i verden.

– Bergen er en stor by i Norge. Vi satser på at det blir en jevn fordeling av forretningsreisende, turister som vil besøke Vestlandet og vestlendinger som drar ut som turister.

BERGENSTURIST: – Den nye ruten vil utvide mulighetene for internasjonal turisme til Bergen og Vest-Norge – en av Nord-Europas vakreste destinasjoner med sine unike fjell og fjorder, sier Paul Terstegge, som har tittelen General Manager i Air France KLM i Nord-Europa. Foto: AIR FRANCE

Flysjefen sier han har merket at det har vært økonomiske utfordringer i Norge, men at etterspørselen etter flere flyginger likevel er stor.

Videre fra Bergen

London og Paris regnes med flyplassene Heathrow og Charles de Gaulle som Europas travleste flyplasser. Men som det heter i en patriotisk vise: «Ka e’ det mot Bergen, Nordens paradis».

– Folk kommer for å se fjordene og reise videre fra Bergen til andre deler av Norge. I dag er det veldig mange som søker etter direkteruter slik at de slipper å bruke så lang tid. Denne satsingen vil aktualisere Bergen og Vestlandet. Det gir nye muligheter å ha direkteforbindelse med flere slike store knutepunkter, sier Øystein Skaar, fungerende lufthavndirektør ved Bergen lufthavn Flesland.

Flesland har i dag ingen direkteruter til Charles de Gaulle.

– Fransk nivå

Skaar mener utvidelsen av flyplassen i Bergen har gjort det mer attraktivt for flyselskaper å sette opp nye ruter herfra. Både fordi kapasiteten på gunstige flytidspunkt er større, og fordi passasjerene nå får en bedre opplevelse av flyplassen.

STØRRE KAPASITET: – Vi har sett en økning i trafikken både i fjor og i år, sier Øystein Skaar, fungerende lufthavndirektør ved Bergen lufthavn Flesland. Foto: Bjørn Erik Larsen

Flyselskapet Norwegian har også direkterute mellom Bergen og Paris deler av året. Denne ruten går til flyplassen Orly mandager og fredager fra slutten av mars til slutten av oktober.

Air France vil bruke fly av typen Airbus A319 med 143 seter på de nye rutene.

– Hva vil prisnivået på billettene være?

– Etter lansering vil de ligge på nivå med KLMs rute mellom Bergen og Amsterdam. Servicen om bord er på fransk nivå, ikke slik som hos en del av våre nordiske konkurrenter, sier Terstegge.

Publisert: