Får krisehjelp under rettssaken

Et eget kriseteam skal bistå de overlevende og etterlatte som vil følge terror-rettssaken i Bergen tingrett.

rettsak utøya.jpg
  • Christian Nicolaisen
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over ti år gammel

16. juli starter den historiske rettssaken mot terrortiltalte Anders Behring Breivik, som blant annet er tiltalt for å ha tatt livet av 77 mennesker 22. juli i fjor.

Den 10 uker lange rettssaken vil gå for Oslo tingrett, men etterlatte og overlevende i Hordaland vil få anledning til å følge saken fra Bergen tingrett.

Sterke inntrykk

Der vil de få selskap av helsepersonell fra Bergen kommune, som vil ha eget kontor på tinghuset gjennom hele rettssaken.

— Opplysningene som fremkommer i rettsaken kan gi sterke inntrykk for enkelte, og vi vil derfor være til stede for å bistå dem som trenger hjelp til å bearbeide inntrykkene. Vi har også forsøkt å forberede de involverte på en del av reaksjonene som kan komme, sier Anne Loennechen, leder for Etat for psykisk helse og rustjenester i Bergen kommune i en pressemelding.

Turnusordning

Det er Helsedirektoratet, som i et brev til de 17 vertskommunene, har anbefalt at kvalifisert helsepersonell bør være tilgjengelig for dem som har tenkt å følge saken utenfor Oslo.

I Bergen vil det være helsekompetent personale tilgjengelig hver mens dag rettssaken pågår. Disse skal bistå de vel 40 etterlatte og overlevende som er akkrediterte til å følge saken fra Bergen.

— Psykologer, spesialsykepleiere og annet kompetent helsepersonell vil inngå i en turnusordning, hvor de som har behov for bistand kan ta kontakt med vårt kriseteam, sier beredskapsdirektør Morten Meibom i Bergen kommune.

Rettssaken er ventet å vare frem til 20. juni.

Publisert

Mest lest akkurat nå

  1. Væpnet politi holder vakt ved utestedet i Bergen sentrum

  2. Krasjet i kryss i Fana

  3. Fanakorps tok NM-gull

  4. – Eg sto opp og røska pride­flagga våre ut av skåpet

  5. Kom til Norge og Bergen som tolv­åring. Dette vet vi om den terrorsiktede.

  6. Nå er Pål (21) tredje best i verden: – Faktisk helt sykt