Dag Inge Ulstein topper KrFs liste

Marita Moltu er dyttet ned på andreplass i nominasjonskomiteens forslag.

Dag Inge Ulstein gikk av som byråd etter at KrF tapte bybanekampen tidligere i år. Nå er han klar for igjen å bli heltidspolitiker, og er innstilt på førsteplass på KrFs liste. Dermed må nåværende gruppeleder i bystyret, Marita Moltu (i bakgrunnen) nøye seg med andreplassen. Ørjan Deisz

Det har vært kamp i Bergen KrF om å toppe listen til neste års kommunevalg. Som BT tidligere har omtalt vil både sittende gruppeleder Marita Moltu og tidligere byråd Dag Inge Ulstein ha førsteplassen.

Nå har nominasjonskomiteen kommet med sin innstilling, der de ønsker Ulstein på førsteplass.

Moltu er innstilt som nummer to.

Vil ha innflytelse

— Det er veldig kjekt. Jeg ville stille meg til disposisjon fordi jeg brenner veldig for at KrF skal få innflytelse i politikken i Bergen, så nå gleder jeg meg til å få være med på KrF-laget videre, sier Ulstein.

Han sier at han ikke har opplevd noen direkte kamp om førsteplassen på listen.

Les også

Han topper Venstres liste

— Det er en litt annerledes situasjon enn sist, da hadde vi byråder som toppet listen. Nå har vi gått en runde og hatt samtaler med nominasjonskomiteen, men slik jeg ser det er vi et godt team på listen nå, sier Ulstein.Han legger ikke skjul på at han har savnet å være heltidspolitiker etter at KrF trakk seg fra byrådet før sommeren.

— Det var riktig av oss å gå ut av byråd, men samtidig var det både meningsfullt og spennende å få være med. Jeg kunne klart tenkt meg å gjøre mer av det, sier han.

- Gode venner

Marita Moltu understreker at nominasjonskomiteens innstilling bare er et forslag, og at ingenting er endelig avgjort ennå.

— Jeg skulle gjerne vært på førsteplassen, og vil fortsette å kjempe. Det var veldig jevnt i avstemningen i nominasjonskomiteen, så det blir spennede på nominasjonsmøtet, sier hun.

Hun understreker imidlertid at det er god tone mellom henne og Ulstein.

Det var vanskelig å velge, sier leder for nominasjonskomiteen, Karstein Angelvik Raa.

— Marita og Dag Inge har begge vært frontfigurer for Bergen KrF, og begge har gjort en glimrende jobb. Vi måtte bare ta et valg, og det falt på Dag Inge, sier han.

Resten av innstillingen til nominasjonskomiteen i KrF ser slik ut:

 1. Dag Inge Ulstein
 2. Marita Moltu
 3. Rebekka Ljosland
 4. Harald Berge Breistein
 5. Endre Ljones
 6. Elisabeth Leirgul
 7. Reid Ivar Dahl
 8. Trygve Birkeland
 9. Randi Veland
 10. Eivind Skår
 11. Arvid Nilsen
 12. Knut Vindenes
 13. Eva K Varheim
 14. Ingvild T Berentsen
 15. Kristoffer Rolland.

Den endelige listen skal avgjøres på nominasjonsmøtet til Bergen KrF 2. desember.