Olai : — Når man har kjærlighet, føler man seg skikkelig glad.

Celine : - Kjærlighet er liksom mer enn forelskelse. Det betyr at man er glad i noen. Og det trenger ikke bare være til et menneske; også dyr kan man bli veldig glad i. Jeg har en hamster, og den er jeg veldig glad i.

Olai : - Ja, til og med en gepard kan man være glad i. For det er helt sikkert noen som er glade i geparder også, ett eller annet sted i verden.

EKS-KJÆRESTER: Celine Kingolo og Olai Bordvik.
VEGAR VALDE

Celine: — Olai og jeg var kjærester i et helt år. Men nå er det slutt for lenge siden. Det er helt greit. Olai : - Når vi går fra hverandre, blir hjertene våre ofte knust. Det heter hjertesorg, og da er man litt lei seg inni seg. Men etter en stund blir man gjerne forelsket i en annen. Så hjertesorg går over.

Irene : - Noen er forelsket i mange på én gang. Det går fint an. Og så er det laget mange sanger om kjærlighet, for eksempel Kaizers Orchestras «Hjerteknuser».

Ella : - Kjærlighet er noe som skjer inni deg. Aller første gangen jeg så en gutt i barnehagen, for eksempel, ble jeg forelsket i han med én gang. Men kjærlighet kan også være noe vi spiser, som kjærlighet-på-pinne. Og vi kan ha kjærlighet til dyr, som kaniner, hamstere, hunder og katter. Ja, til og med til ulver og mygg!

BESTEVENNINNER: Irene Larsen Hjeltnes (til venstre) og Ella Henriksen Loen.
VEGAR VALDE

Irene: — Eller det kan være følelsene vi har til noen som vi er glade i, for eksempel familie og venner. Ja, for kjærlighet er følelser. Men det er forskjell på kjærlighet og det å være forelsket. Når man er forelsket, kan man for eksempel skrive en bok om det. Mens det er det litt verre å gjøre, hvis det er snakk om kjærligheten. Ella : - Og så er det noe som heter søskenkjærlighet. Da er man glad i brødrene og søstrene som man måtte ha. Det er fint.

Samuel : - Kjærlighet er å være sammen med familien sin og med vennene sine i fritiden. Nå rundt juletider er kjærligheten ekstra stor blant folk.

Markus : - Og så har man alltids morskjærligheten; som er å være glad i moren sin og faren sin.

Samuel : - Og hvis man blir skilt, blir man lei seg. Da kan man ha kjærlighetssorg. Men man kan visst ha kjærlighetssorg selv om man ikke blir skilt også ...

Markus : - Man kan for eksempel ha kjærlighetssorg dersom bestevennen din flytter. Eller hvis katten din forsvinner eller dør.

KLASSEKAMERATER: Samuel Golten Thue (til venstre) og Markus Hammersland.
VEGAR VALDE

Samuel og Markus i kor : — Men vi har ALDRI vært forelsket i jenter! For vi liker ikke å være forelsket! Det er kjempeekkelt!

HJERTEVENNINNE: Anna Mevold Skogheim.
VEGAR VALDE

Anna: — Kjærlighet kan være så mange forskjellige ting. Man kan ha kjærlighet til familien sin og til vennene sine. Ja, man kan egentlig ha kjærlighet til alt mulig; til mennesker og dyr og naturen og sånt. Men når det gjelder forelskelse, så kommer det litt mer an på ... Å være forelsket er romantisk, men det er ikke alltid like lett å si fra om at du vil bli sammen. Og når man først er blitt sammen med noen og etter en stund føler at man likevel ikke passer godt nok sammen, da får man sorg inni seg hvis den ene slår opp og den andre kanskje ikke ville det. Det kalles hjertesorg. Jeg skifter kjæreste sånn passe; ikke hver dag, liksom. Håkon : - Når man har en kjempegod venn, sånn som jeg har med Magnus, kan det nok ligge litt kjærlighet i det. Så har man selvfølgelig kjærligheten til familien sin. Og er du litt ensom, kan du jo for eksempel adoptere et barn.

Magnus : - Kjærlighet kan være å kose med katten sin også. Eller man kan ha kjærlighet til å spille fotball. Eller til huset sitt. Ja, for det er jo ikke alle som har et hus å bo i. Jeg har i hvert fall kjærlighet til huset vårt!

Håkon : - Men kjærlighet og forelskelse er ikke det samme. Kjærlighet har man hele tiden. Mens det å bli forelsket, tror jeg at jeg venter med til jeg blir ungdom!

BESTEKAMERATER: Håkon Iden Gisnås (til venstre) og Magnus Dagestad.
Vegar Valde

Håkon : — Kjærlighetssorg får man hvis man spør en jente om hun vil være kjæresten din, og hun bare svarer «Nei, du er helt motbydelig!». Magnus : - Eller hvis bestevennen din dør.

Håkon : - Man kan ha kjærlighet til skolen også. For når man går på skolen, blir man utdannet. Da kan man få en god jobb, tjene penger og få et fint liv.