Her er årets deltakere

Disse åtte er valgt ut til å være med på årets utgave av Bergens slappeste, og skal trene med BT i åtte uker.

Publisert Publisert
  • Guro Istad
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

Vekt7-2.jpg

Pia Hundvin, 28

Sivil status: singel

Pia beskriver seg selv som en jojoslanker, ofte med stort hell. Men nå vil hun gjøre en permanent endring. Hennes store skrekk er å gå på treningssenter.

— Jeg tenker at der passer jeg ikke. Det er jo veldig in med tynne, sterke, flotte mennesker. Du ser ikke de som er overvektige og utrente på treningssentrene. Jeg liker å være god til det jeg driver med, å mestre det. Jeg lar heller være enn å være dårlig.

Dessuten er hun redd for ikke å mestre apparatene. Flaue seg ut, rett og slett.

Mål : Det viktigste er å få treningsglede. Hvis jeg skal opprettholde livsstilen etter disse åtte ukene, må det være gøy. Det er mer verdifullt enn pliktbasert. Jeg ønsker meg ikke bare en slank, men en sterk og sunn kropp, bedre kondisjon, form og styrke.


Vekt5-2.jpg

Lina Tanita Leiva, 18 år Sivil status: har kjæreste

— Helsegevinsten er ikke førstepri, de vil se digg ut, sier Lina om de rundt henne. De som snakker om trening. Hvor de trener, og hvor ofte de trener. "Det burde jeg også begynne med", tenker Lina. Ikke nødvendigvis snakket, men selve treningen. Men så blir hun heller hjemme og gjør lekser.

— Jeg sitter hele dagen. Jobber med lekser, og tillater meg ikke noe annet. I hvert fall ikke noe som jeg ikke synes er gøy. Jeg har prøvd å komme i gang med trening før, men jeg eier ikke selvdisiplin. Dette er min sjanse til å få drahjelp. Kanskje det er lettere hvis jeg blir inspirert av noen.

Til høsten flytter hun for å begynne på Moelv folkehøyskole et stykke unna Lillehammer. Da kunne det gjort seg med god og sunn livsstil i bagasjen.

Mål : Jeg vil komme i form, og kunne gå i trapper uten å bli andpusten. Mitt langsiktige mål er å løpe Bergen City Marathon. De maratonfolkene ser alltid så bra ut.

Vekt1-2.jpg

Herman Valkner, 41 Sivil status: gift, tobarnsfar

— Tidsklemmen, svarer Herman når han får spørsmål om hvorfor han ikke trener. Ungene skal opp – og i seng. Og mellom der er det arbeid som skal gjøres. Deriblant hverdagslige gjøremål, og da Herman merket at disse begynte å bli tunge, var det nok. Det skal ikke være en anstrengelse å leke med ungene.

— Nå vil jeg høyne livskvaliteten. Jeg gleder meg til fellesskapet, forpliktelsen og piskingen. Nei da, men å bli presset.

Mål : - Det kortsiktige målet er å begynne å spille fotball til høsten. Langsiktig er det god helse. At ikke dårlig form skal begrense livskvaliteten.

Vekt6_2.jpg

Jens Eikeset, 31 Sivil status: samboer, far til en

Jens har alltid en halv sirkustrupp av baller i luften. Studere, renovere hus, drive utesteder, starte egen bedrift ... Men så skal man jo ha litt overskudd til familien også. Dessuten er oppstart av eget bryggeri en mer stillesittende oppgave enn man kan tro. I hvert fall i starten. Og så bør man jo prøvesmake varene for å ha førstehånds kunnskap om kvaliteten. Så kiloene, de har sneket seg på.

— Tidligere har jeg vært støttemedlem på Sats, og betalt godt for ikke å gjøre noe.

Mål : - Få energinivået opp og vekten ned. Matchvekt er rundt 96 kg. Så veldig langt under hundre er ikke naturlig for meg. Ved 93 ser jeg anorektisk ut. Jeg vil omdisponere kroppsmassen. Mindre fett, mer muskler!

Vekt4-2.jpg

Åshild Sønsteby, 42 Sivil status: forlovet med Toril Lussand

Åshild gleder seg til å forplikte seg til en ny livsstil. Ikke bare overfor sin samboer og forlovede, Toril Lussand, men også overfor samfunnet. For egentlig elsker hun å være i god form, og var lenge aktiv fotballspiller.

— Jeg gikk rundt og trodde at jeg fremdeles var 70 kg og helt perfekt, helt til jeg så meg i speilet en dag. Hva i helvete er det som har skjedd, tenkte jeg! 30 kg løgn er vond å svelge på én dag.

Dessuten vil forloveden på bryllupsreise til Kilimanjaro. Da blir man jo selvsagt med!

Mål : - Trene og være aktiv. Da vil kiloene forsvinne av seg selv. Og endre matvaner. Jeg er veldig vanemenneske; begynner jeg, fortsetter jeg.

Vekt3-3.jpg

Toril Lussand, 49 Sivil status: forlovet med Åshild Sønsteby, mor til to, snart mormor til to

På Torils bursdag, midt i marsipankaken, ringte BT og ønsket henne velkommen på Bergens slappeste-laget. Hun feiret med champagne og enda mer marsipankake. For Toril og Åshild er livsnytere. Av rang! Og de elsker å lage og spise god mat.

— Jeg er en sånn som vil bestige topper. Det har mange dimensjoner. Nå vil jeg sitte på Afrikas tak og filosofere. Midt i livet, midt i verden. I 2011 ble jeg syk og trodde jeg skulle dø, så da gjør man seg noen tanker om livet. Nå er jeg langt ifra i form til å bestige Kilimanjaro, derfor trenger jeg dette. Jeg tror det vil være en enorm selvtilfredsstillelse å sitte der. Og tenke: yes, Toril, du er langt ifra død!

Mål : - Å få kiloene ned, sånn at jeg ikke har vondt i ledd og bein. Jeg er ekstra spent på ernæringsfysiologen. Vi må finne en ny måte å kose oss på.

jørgenalgrøy.jpg

Jørgen Algrøy, 41 Sivil status: gift, tre barn

Jørgen ble meldt på Bergens slappeste av sin fjorten år gamle datter, Mikkeline. Hun trener selv tre ganger i uken, og er opptatt av et sunt kosthold, men synes ikke resten av familien er like flinke. Særlig synes Mikkeline at pappa er i overkant flink til å spise chips og sjokolade, og drikke brus, og at hennes egen lillesøster er god til å overtale ham til å handle inn godsakene.

"Når jeg ser på bildene av mamma og pappa for 10 år siden, ser jeg hvor tynne og glade de ser ut, jeg har så lyst at de skal bli de samme personene igjen. Jeg vil veldig gjerne at noen flinke trenere skal hjelpe dem å gjøre en forandring, for jeg vet at de kan klare det om de får noen andre til å si at de må virkelig skjerpe seg", skrev Mikkeline til BT. Og pappa Jørgen tok utfordringen.

Mål : — Å ta tak i mine dårlige vaner med usunt kosthold og lite mosjon og trening. Jeg vil bli sunnere og slankere, og ta bedre vare på helsen min.

Vekt2-3.jpg

Henning Warloe, 53

Sivil status: singel

Etter en narkotikaskandale og en kreftdiagnose, synes Henning det er på tide å komme i gang med trening. Og selv om han de siste par årene har forsøkt å få gå mest mulig i fred når han trimmer, synes han nå at han like godt kan gjøre det i full offentlighet. Det var uansett tilsynelatende umulig å gå under radaren. Etter kreftdiagnosen fikk han, som så mange andre, det han selv kaller en "eye opener", med tanke på egen helse. Røyken la han på hyllen i fjor, og har ikke angret ett sekund.

— Jeg tilhører de heldige. Jeg har alltid hatt god helse, til tross for at livsstilen min ikke har fremelsket den.

Men nå skal den gode helsen fremelskes!

Mål : Jeg har en liten mage jeg gjerne vil bli kvitt, i tillegg til den dårlige kondisen.

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. Takk, modige mennesker

  2. Warloe gjemte seg på midnattstur