Siste nytt om terroraksjonene i Oslo og på Utøya

Logg fra det første døgnet etter massakrene.

TERRORAKSJON: En stor bombe gikk av i regjeringskvartalet i Oslo fredag ettermiddag.
ØDELAGT: Mennesker flykter fra området hvor det smalt i dag.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over 11 år gammel

Denne loggen oppdateres ikke lenger. Se denne siden for siste nytt om terroraksjonene.

Lørdag kl. 09.26: Politiet vil ikke kommentere vitneobservasjoner av at Breivik skal ha gått med headset under skytingen på Utøya. Drapsvåpenet er en type maskinpistol, men politiet vil ikke si hvilken type.

09.19: — Det går mot høyre og er kristenfundamentalistisk, sier politiets visepolitimester Roger Andresen om den siktedes politiske og religiøse ståsted.

09.16: Han ble pågrepet av beredskapstroppen, opplyser politiet. De vil ikke si noe om den siktedes psykiske tilstand.

09.13: Politiet etterlyser videobilder fra butikkinnehavere i Grubbegata og andre gater i nærheten av eksplosjonsstedet i Oslo.

09.10: Politiet avviser ikke flere gjerningsmenn. Kan ikke si sikkert at Behring Breivik opererte alene.

09.08: Offisielle avhør av siktede Anders Behring Breivik starter nå. Han siktes etter paragraf 147 a i straffeloven, terrorparagrafen, og han er siktet for både eksplosjonen i Oslo og skytingen på Utøya. Anses som terrorhandling og kan straffes med fengsel i 21 år.

09.06: 84 døde på Utøya. 7 i Oslo. Tallet i Oslo er ikke endelig.

09.05: Politiet trenger tid og kan ikke gå ut med detaljer om etterforskningen.

09.03: Pressekonferanse med politiet nå. Vi oppdaterer fortløpende.

09.00: En AUF-er fra Sogn og Fjordane er savnet, skriver NRK Sogn og Fjordane.

08.20: - For meg er Utøya mitt ungdoms paradis, som i natt ble forvandlet til et helvete, sier Stoltenberg.

08.19: Stoltenberg bekrefter at han kjenner ofre i regjeringskvartalet.

08.17: - Det jobbes fortsatt på spreng for å redde liv, Derfor er det det vi konsentrerer oss om nå, sier Stoltenberg.

08.16: Storberget ønsker ikke å kommentere detaljer om etterforskningen og henviser til politiet.

08.15: Storberget snakker om det praktiske arbeidet som gjøres for å hjelpe de mange som er rammet. Han gjentar rådet om å ta kontakt med lokale legevakter hvis en trenger bistand.

08.09: Pressekonferanse med statsminister Jens Stoltenberg og utenriksminister Knut Storberget: - En nasjonal tragedie. Som et mareritt, sier Stoltenberg.

— Jeg kan ikke få uttrykt med ord hvor mye jeg føler med de mange som er rammet. Om noen timer skulle jeg selv talt til de unge på Utøya. Mange av dem er ikke lenger i live.

Jonas Gahr Støre og Anniken Huitfeldt har vært på Sundvolden hotell og møtt de overlevende, opplyser Stoltenberg. Han skal selv til Sundvollen senere i dag.

07.29: Politiet har sperret alle innfartsårer til gården til Anders Behring Breivik, melder Dagbladet.no.

07.07: Storberget intervjues på TV 2: - En tragedie av ufattelige dimensjoner.

— Jeg er mest overrasket over at det går an å gjøre en sånn ugjerning.

06.45: Operasjonsleder Arve Holm i Norske Redningshunder opplyser at søket gjenopptas klokken 07.00. Det vil fortsette så lenge det er savnede fra Utøya.

06.43: To uavhengige kilder sier til bt.no at flere hordalendinger ikke er gjort rede for på Utøya.

06.13: The Washington Post trykker denne artikkelen av AP om de verste massedrapene begått med skytevåpen i verden.

06.04: Jonas Gahr Støre er rapportert å skulle komme til Sundvolden, hvor de overlevende etter Utøya-massakren befinner seg.

05.51: Document.no har publisert alle kommentarene den massedrapssiktede Anders Behring Breivik har publisert på nettstedet.

05.44: Statsminister Jens Stoltenberg holder pressekonferanse klokken 08.00. Vi dekker den direkte, og vi oppdaterer med nyheter om massakrene utover dagen.

05.03: AUF-er Khamshajiny Gunaratnam har blogget om sin flukt fra Utøya.

04.45: Bomben som eksploderte i Oslo sentrum fredag, var plassert i en varebil eller kassebil som sto i Regjeringskvartalet, opplyser politiet på en pressekonferanse natt til lørdag. - Bomben ble detonert etter at gjerningspersonen hadde forlatt stedet, sier fungerende politimester i Oslo, Sveinung Sponheim.

04.40: Det kan være benyttet flere våpen på Utøya, sier politimester Sveinung Sponheim til TV 2. Øyenvitner skal ha sett at gjerningsmannen snakket i headsett under massakren, får bt.no opplyst.

04.35: Statssekretær i Kulturdepartementet, Lubna Jaffery fra Bergen, tvitrer i natt: «AUF og Utøya har gjort meg til den personen jeg er. Og i dag ble en del av meg revet bort.»

04.16: Fortsatt kan dødstallene stige, frykter politiet. Dette er en av de verste massakrene i fredstid i verden.

03.51: Politidirektør Øystein Mæland bekrefter at minst 80 mennesker er drept på Utøya.

- Dette er hendelser av et helt katastrofalt omfang, sier Mæland.

03.35: VG Nett får i natt bekreftet fra flere kilder at den dramatiske skytingen på Utøya krevde «flere titalls menneskeliv». - Det eneste som er bekreftet, er at det er minst ti døde. Men det er flere, uten at vi har konkrete tall, opplyser politiadvokat Trine Dyngeland i Oslo politidistrikt til VG Nett.

02:27: Nicolai Iversen (20) er nabo til Anders Behring Breivik. - Det er sykt at noe sånt kan ha blitt planlagt i nabolaget vårt. Dette er et fredelig og hyggelig nabolag med mange småbarnsfamilier, sier Iversen til bt.no.

01.46: Den pågrepne etter bombe- og skytemassakrene er Anders Behring Breivik , 32 år og bosatt i Oslo. Både VG og TV 2 siterer politikilder når de navngir ham i natt.

01.21: Naboene har akkurat fått slippe inn igjen i huset, melder BTs Christian Nicolaisen som er utenfor den siktedes leilighet på Oslo Vest. Politiet på stedet ønsker ikke å uttale seg.

00.58: Den siktede har bæretillatelse for to våpen og skal ha tilknytning til det høyreekstreme miljøet på Østlandet, melder TV 2.

00.49: Kirkens bymisjon i Bergen holder Korskirken åpen i morgen, lørdag, fra kl 11. Kirken vil være åpen for lystenning, stillhet og samtale. Kl 12 blir det en enkel liturgisk markering med musikk, tekstlesning og bønn. Organist Kristen Øgaard deltar sammen med prest fra bymisjonen.

00.11: Politiet gjennomsøker den siktede 32-åringens leilighet, melder VG Nett.

00.08: Eksplosjonen i regjeringskvartalet i Oslo kan ha blitt forårsaket av en bærbar mengde sprengstoff, tror bombeekspert. - Ut fra de bildene jeg har sett av bygningene, tyder det på at eksplosjonen ble forårsaket av store mengder sprengstoff plassert utenfor, sier lederen for mineavdelingen i Norsk Folkehjelp, Per Nergaard til NTB.

23.57: Ullevål sykehus har i kveld ingen oversikt over fylkestilhørigheten til de skadde. Ifølge kommunikasjonsrådgiver Jo Heldaas er 23 pasienter kommet fra regjeringskvartalet og Utøya. - Mange av dem er alvorlig skadet, sier Heldaas.

23.53: Politiet i Hordaland har ikke fått melding om skadde eller omkomne fra fylket.

23.44: Denne bloggen holder det gående gjennom natten. Vi skal prøve å få med de siste oppdateringer etter hvert som de rapporteres.

23.28: Bombesøket er ikke avsluttet, verken på Utøya eller i Oslo, opplyser politiet.

23.26: Politiet har funnet udetonert sprengstoff på Utøya. Våpenet som ble brukt, skal ha vært et automatvåpen.

23.25: En god del vitner har meldt seg, sier Sponheim.

23.23: Mannen som er pågrepet, er norsk og 32 år gammel, opplyser Sponheim. Den pågrepne er villig til å snakke med politiet. Foreløpig kan ikke politiet si noe om motivet.

23.20: Fire av ofrene i Oslo er identifisert, sier politiet. Tre er fortsatt uidentifisert. Ti er bekreftet døde på Utøya. - Det er forventet at dødstallene på Utøya kan stige, sier fungerende politimester Sveinung Sponheim. Han viser til finsøket på Utøya som forklaring på denne antakelsen.

23.00: Dette vet vi nå: Totalt 17 mennesker er drept i Oslo og på Utøya i dag. Politiet har pågrepet en mann de mener er involvert i begge massakrene. Han er norsk. Dødstallene kan stige, frykter myndighetene. Fortsatt er personer savnet, og rundt 20 er alvorlig skadet.

22.58: - I slike situasjoner hender det at en organisasjon påtar seg ansvar, uten at de har ansvar, for å fremstå som mer betydelige enn de er, sier Stoltenberg når det blir stilt spørsmål om jihadistbevegelsen som har hevdet at de står bak aksjonen.

22.56: Stoltenberg reiser til Ullevål sykehus i kveld for å hedre personalet.

22.55: - Å angripe noe av det fredeligste som fins, en politisk ungdomsleir, er spesielt uhyrlig, sier Stoltenberg.

22.53: Storberget kjenner ikke til noen trusler i forkant av terroraksjonene.

22.52: Storberget sier han ikke vet så mye om den siktede, og vil ikke kommentere om mannen er kjent for politiet fra før.

22.50: Over hele verden har vi mottatt støtteerklæringer, sier Stoltenberg.

22.46: Syv er døde i Oslo. Cirka ti hardt skadd, opplyser Storberget.

- Flere av våre ungdommer er omkommet på Utøya, flere savnet og skadd. Storberget må her ta en pause og kjemper med tårene.

- Jeg har fått opplyst at en er pågrepet, og at han er norsk.

22.43: - Mine tanker går i kveld til alle dem som savner, alle dem som er redde, sier Storberget.

22.41: Stoltenberg gir ordet til justisminister Knut Storberget.

22.40: - To sjokkerende, blodige og feige angrep, sier Stoltenberg. - Vi er alle rystet over ondskapen som traff oss så brutalt og så brått.

— Vi sørger over de døde og sørger med de pårørende.

— Jeg har et budskap til dem som angrep oss og de som står bak. Det er et budskap fra hele Norge: De skal ikke få ødelegge oss. Dere skal ikke få ødelegge vårt demokrati. (...) Ingen skal bombe oss til taushet. Ingen skal skyte oss til taushet eller skremme oss fra å være Norge.

— Vi skal finne de skyldige og holde dem ansvarlig.

— Vi må vise at vårt åpne samfunn klarer også denne prøven. Mer humanitet, men aldri naivitet, sier Stoltenberg.

22.37: Stoltenberg og Storberget møter pressen nå.

22.35: Vi venter på statsministerens pressekonferanse.

22.03: Statsminister Jens Stoltenberg og justisminister Knut Storberget innkaller til pressekonferanse klokken 22.30.

21.51: Politiet tror etter det NTB kjenner til at det er samme mann som står bak begge angrepene. De har mistanke om at dette ikke er internasjonal terrorisme, men en lokal variant rettet mot det bestående politiske systemet. Politiet skal være kjent med miljøet mannen er knyttet til.

21.39: Visepolitimester Sveinung Sponheim bekrefter at ni eller ti er drept på Utøya.

- Finsøket pågår. Den nærmeste tiden vil avklare om det er flere døde.

Ingen flere døde er funnet i Oslo sentrum.

- Han hadde en blå genser med politimerke på. Han har aldri vært ansatt i politiet, sier Sponheim.

Politiet vil ikke si noe om nasjonalitet. De tror samme mann var involvert både på Utøya og i regjeringskvartalet.

Politiet vet ikke om det er flere involverte.

21.38: - Jeg har vært her i 40 år, og jeg har aldri opplevd noe så forferdelig, sier kommunikasjonsrådgiver Alf Terje Bøhler på Ullevål sykehus til bt.no.

21.36: 30 ungdommer fra Hordaland på Utøya, melder bt.no.

21.33: Ti drepte på Utøya, sier politiet til Nettavisen.

21.25: Falsk politimann sett på begge åstedene, ifølge NTB: «Politiet har fått troverdige tips om en mann i politiuniform i en brun varebil utenfor Høyblokka. De kjenner identiteten til vedkommende, men vil ikke si noe om alder, nasjonalitet eller andre kjennetegn.»

21.18: 20 hardt skadde ligger nå på Ullevål sykehus fra de to terroraksjonene, rapporterer BTs Siv Sæveraas. Det kan ligge flere skadde på andre sykehus.

21.06: Politiet bekrefter overfor Dagbladet at det er flere døde på Utøya, men avviser at det dreier seg om mer enn 20.

— Nei nei, men vi har fått informasjon om at det kan dreie seg om ti. Men dette er fremdeles veldig usikkert, sier Bjørn Erik Sem-Jacobsen, informasjonssjef i Nordre Buskerud politidistrikt, til Dagbladet.

21.04: Det er mange ungdommer (ca. 30) fra Bergen og Hordaland som har deltatt på AUFs sommerleir på Utøya, melder Bergen kommune. Så langt er det ikke kjent at noen av dem skal ha blitt skadet.

21.02: Politiet har opprettet telefonnumre for pårørende i forbindelse med skyteepisoden på Utøya og bombeeksplosjonen i Oslo.

UTØYA - Tlf 32 10 32 87 eller 32 10 32 78

OSLO - Tlf. 815 02 800

Arbeiderpartiet har også etablert to telefonnumre:

41 20 44 02 el 98 05 97 11

20.43: Visepolitimester Sveinung Sponheim sier under en pressekonferanse at politiet mener den pågrepne på Utøya har befatning både med eksplosjonen i Oslo og skytemassakren på Utøya.

Politiet kjenner identiteten til mannen.

Fortsatt har politiet ingen bekreftede dødstall fra Utøya. Det vil politiet komme tilbake til under neste pressebriefing.

20.36: Mistenkelig gjenstand funnet nær skinnegangen til Flytoget, melder dagbladet.no.

20.32: EUs president Herman van Rompuy fordømmer bombeangrepet mot Regjeringskvartalet i Oslo, og kaller handlingen for feig. - Jeg er dypt sjokkert over denne bombeeksplosjonen der flere uskyldige mennesker har blitt drept, sier Van Rompuy i en uttalelse fredag, ifølge NTB.

20.31: BTs Christina Pletten har intervjuet politidirektør Øystein Mæland. Hun spurte om Norge nå er i unntakstilstand.

- Denne typen hendelser undertreker sårbarheten vår, svare Mæland etter en tenkepause.

Kongehuset og regjeringen er i sikkerhet, opplyser han.

— Det er også gjort tiltak ved Norges grense mot Sverige. Alle politidstriktene er underrettet om å ha spesialberedskap klar, sier Mæland.

20.17: Hjelpearbeider Andre Scheie anslår overfor NRK at det kan være så mange som 30 drepte på Utøya. Tallet er ikke bekreftet av noen offisielle kilder. Uoffisielle kilder i politiet anslår også opp til 30 drepte, får bt.no opplyst.

20.15: Flere kilder bekrefter overfor NRK at det er dødsofre på Utøya.

20.13: - Illevarslende meldinger fra Utøya, sier Stoltenberg. Han skulle reist dit i morgen tidlig.

20.12: Stoltenberg intervjues igjen av NRK. Han gir honnør til politiet.

— Dette er en situasjon det har ært øvd på, beredskapsplanene har fungert, men like fullt er dette svært alvorlig.

— Det går veldig inn på oss. Vi er et lite land, vi står hverandre nær. Det er viktig for meg å få formidle støtte og omsrog til menneskene som er rammet.

Frykten må ikke ta overhånd. Vi må stå opp for det vi tror på, et åpent samfunn hvor en kan drive poltiisk virksomhet uten trusler, hvor vold ikke skal skremme oss fra helt normal aktivitet.

— Det går inn på meg å se bygningen der jeg har kontoret mitt, der mennesker har mistet livet i dag, sier Stoltenberg.

19.55: Her er det vi vet så langt: Syv mennesker er bekreftet døde i eksplosjonen i Oslo. To er hardt skadet, ytterligere 14 får behandling på sykehus. Skadeomfanget på Utøya er fortsatt ikke kjent. Sikkerhetsnivået er hevet. Kongehuset og regjeringen får ekstra beskyttelse. Hendelsene i regjeringskvartalet og på AUF-leiren på Utøya sees i sammenheng.

En blogger med navn pereriks1 har lastet opp denne videoen fra regjeringskvartalet på Youtube:

19.53: EU fordømmer bombeangrepet i Oslo. — Jeg er dypt sjokkert over denne bombeeksplosjonen der flere uskyldige mennesker har blitt drept, sier EUs president Herman van Rompuy.- Jeg fordømmer denne feige handlingen på det sterkeste, sier han videre. Van Rompuy sier han har sendt en kondolansemelding til statsminister Jens Stoltenberg (Ap).

19.51: NRK siterer øyenvitner på at mannen i politiuniform på Utøya regelrett henrettet folk. Han skal ha et nordisk utseende.

19.47: Politiet tror det kan være eksplosiver gjemt på Utøya. Forsvarets bombegruppe er på vei, melder NTB.

19.42: Politiet tror det er en sammenheng mellom terroraksjonen i Oslo og skytedramaet på Utøya.

19.37: Syv døde i eksplosjonen i Oslo, melder politiet. Flere er hardt skadde.

19.36: The Guardian liveblogger om Oslo-eksplosjonen.

19.24: En antatt gjerningsmann er pågrepet på Utøya, bekrefter Nordre Buskerud politidistrikt.

— Det er ukjent hvem han er og hvilken bakgrunn han har, opplyser politiet.

19.20: Statsministerens kontor har publisert en kort pressemelding.

19.12: Einar Knudsen ved Hovedredningssentralen opplyser at de har to Sea King-helikoptre i beredskap, men avventer beskjed om hvorvidt de kan lande på Utøya.

19.10: Det er to teorier om bomben(e) i Oslo nå: Enten bilbombe eller en bombe inne i en av regjeringsbygningene.

19.09: En person skal være pågrepet på Utøya, ifølge NRK.

19.08: I Pløens gate som går opp til Einar Gerhardsens plass, er militæret i ferd med å undersøke biler for flere bomber. De sjekker også i bosspann, melder BTs Christina Pletten.

18.57: Reuters har laget liste over terrorgrupper som kan mistenkes for å stå bak angrepet i Oslo. Se den her.

18.54: Aftenpostens lokaler i Postgirobygget er evakuert.

18.53: Fire mennesker skal være skutt på Utøya, ifølge avisen Varden.

18.45: Det ligger fortsatt lik i regjeringskvartalet, opplyser politiets innsatsleder Thor Langli til bt.no. Likene blir dekket til, og redningsmannskapene har fått beskjed om ikke å røre dem. Årsaken er at beviser skal sikres.

18.45: Lokalene til Aftenposten og TV 2 er evakuert.

18.37: - Minst fem stykker ble skutt på Utøya, ifølge NRK.

18.37: Politiet vil ikke tallfeste antall døde ennå.

18.31: Pressekonferanse på Youngstorget nå. Ni eller ti skadde, melder politiet. Høyblokken og S-blokken hardest rammet.

Politiet frykter ikke flere eksplosjoner, men tar ingen sjanser og evakuerer flere bygninger.

— Ingen forvarsel om terroraksjonen, sier politiet.

18.26: Skytedrama på AUF-leiren på Utøya. Kan være knyttet til terroraksjonen? Tre personer er truffet av kuler avfyrt av en falsk politimann, ifølge bt.nos kilder.

18.25: BTs team er på Youngstorget. Det kommer og går politi og ambulansepersonell til og fra Einar Gerhardsens plass. Alle kvartalene er evakuert. Redningsmannskaper har gått opp med økser i regjeringskvartalet.

18.21: Flere spekulasjoner går ut på at det kan dreie seg om en bilbombe. Politiets teori er at en bil kom kjørende ned langs Grubbegata, som går langs høyblokken i regjeringskvartalet. Øyenvitner skal ha sett en svart bil med fire personer kjøre vekk fra området, ifølge TV 2.

18.10: Sveriges utenriksminister Carl Bildt tvitrer: - Vi er alle nordmenn. «Terrorism has struck. Police confirms bomb in Oslo. We are all Norwegians.»

18.07: Politiet sier at skadeomfanget er uavklart. Statsministeren var og er i sikkerhet, men politiinspektør Einar Aas vil ikke si noe mer om hvor statsministeren befant eller befinner seg.

18.05: Pårørende kan ringe beredskapstelefonen på 815 02 800 . Politiet ber om at alle mulige tips meldes til 22 66 99 66 .

18.00: Pressekonferanse på Grønland politistasjon med visepolitimester Sveinung Sponheim og politiinspektør Einar Aas.

— Forlat sentrum, formaner politiets Einar Aas Oslo-borgerne. Situasjonen er uavklart.

Det er hørt flere eksplosjoner av vitner, sier politiet. Foreløpig vet de ikke om noe motiv for terroraksjonen.

TV2s lokaler er avsperret for å sjekke om en ukjent pakke kan inneholde sprengstoff.

— Alle aktuelle bygninger er sikret, sier politiet.

17.57: En YouTube-video kan ha varslet om terroraksjonen, ifølge vg.no. Tittelen på videoen var opprinnelig «Wybuch w Oslo - Explosion in Oslo - 22.07.2011. Wybuch». Wubuch betyr eksplosjon på polsk.

17.56: Oslo Sentralstasjon er evakuert.

17.51: Minst to er omkommet, opplyser politiet.

- Vi har fått meldinger om en stor bil som kjørte opp mot bygget kort tid før eksplosjonen, men vi kan ikke på nåværende tidspunkt knytte bilen til bomben, sier politiets innsatsleder Thor Langli til NTB.

17.50: Oslos ordfører Fabian Stang avlyser sin ferie i Kragerø.

17.44: Ti personer ligger skadet på Ullevål sykehus, til dels med alvorlige skader, ifølge NRK.

17.43: Statsminister Jens Stoltenberg ble akkurat intervjuet av NRK.

— Jeg hørte eksplosjonen, men vil ikke gå inn på detaljer etter samråd med politiet, sier Stoltenberg.

Etter det han vet er ingen statsråder skadet.

Stoltenberg sier det viktigste nå er å vise omsorg og hjelpe dem som er rammet.

Regjeringens sikkerhetsråd er nå samlet.

17.38: Hos sykehusene i Oslo ble det slått full alarm da bomben smalt.

  • Hittil har vi fått inn ni personer i sammenheng med bomben i Oslo sentrum, forteller Nina Try, informasjonsrådgiver ved Oslo universitetssykehus til bt.no.
    Sykehusene har hentet inn ekstra bemanning, og er forberedt på å ta imot flere pasienter.
  • Både Aker sykehus, Ullevål sykehus,Rikshospitalet er i kriseberedskap nå, sier Try.
    Hun forteller at det nå jobbes med å rigge til en pressekonferanse til klokken 18.

17.32: - De søker gjennom området med bombehunder, rapporterer BTs Siv Sæveraas.

— Røykdykkere er på stedet og gjør seg klar. De er inne i bygningene og leter, også med hunder. Ny pressekonferanse er annonsert klokken 18.00.

17.30: Innsatsleder Thor Langli sier til NTB at politiet fortsatt ikke har oversikt over det totale omfanget av eksplosjonen, men har ingen mistanke om flere bomber. Personer fra politiets bombegruppe gjennomsøker nå regjeringskvartalet. Langli bekrefter også at eksplosjonen fredag ettermiddag var en bombe.

17.26: - Det ser ut som de graver etter folk inne i bygget, sier Christina Pletten. BTs team står på Einar Gerhardsens plass i Regjeringsvartalet.

— Det er masse blod på bakken overalt. Pressefolkene blir nå fraktet bort fra området.

17.21: BTs Christina Pletten beveger seg akkurat nå fra Youngstorget mot hovedbygningen i regjeringskvartalet, hvor blant annet statsministeren har kontorer.

— Det er fullstendig kaos her. Alle vinduene er fullstiendg knust, interiøret smadret til pinneved. Det står mange ambulanser og brannbiler her, folk med hjelmer. Jeg kjenner en veldig sterk lukt. Det ser ut som om hele inngangspartiet på hovedbygningen er vekke. Det må ha vært et vanvittig smell. De graver i ruinene, jeg vet ikke om de prøver å få ut noen. Det er ekstremt sjokkerende å se dette i sitt eget land.

17.14: Alle sykehus i Oslo-området er satt i katastrofeberedskap.

17.13: - Flere mennesker er døde, ifølge vg.no. Minst syv skal være skadet.

17.12: Politiet ber folk om å begrense mobilbruken for ikke å sprenge nettet slik at hjelpearbeidet vanskeliggjøres.

17.08: Minst en person er bekreftet omkommet. Flere er skadet. Fortsatt er det totale omfanget uoversiktlig.

17.05: NTB melder at politiets innsatsleder bekrefter at det var en bombe som gikk av i Oslo.

16.58: Soldater har ankommet åstedet for eksplosjonen. Stortingspolitikere er sendt i bomberom, ifølge bt.no.

16.56: Klokken 15.30 i dag smalt det i Oslo sentrum. Flere kvartaler i og rundt Regjeringskvartalet ble rystet av en voldsom eksplosjon. I denne bloggen samler vi all informasjon etter hvert som det dukker opp

Publisert: