Store endringer i eierskapet av Sandven AS

Etter en kostbar feilinvestering og to svake år, vil Trond Sandven flytte fokus tilbake til Vestlandet. På eiersiden har han med seg Trond Mohn og bil-gründer Nils Tronrud.

Publisert:

TILBAKE: Trond Sandven er tilbake som daglig leder i Sandven AS, som han grunnla for 20 år siden. Nå har også Trond Mohn og Nils Tronrud gått inn på eiersiden av selskapet.

Sandven AS går nå gjennom store endringer på eierskapsfronten. Dette er i hovedsak på grunn av at BMW-forhandleren Bavaria Nordic selger seg ut av selskapet.

— Da jeg fikk muligheten til å kjøpe tilbake aksjene fra Bavaria startet arbeidet med å finne nye investorer og samarbeidspartnere, sier Trond Sandven, som er grunnleggeren av bedriften.

Overtar 66 prosent av aksjene

Med virkning fra torsdag 19. juli er det Trond Mohn og Nils Tronrud som overtar 66 prosent av aksjene i selskapet, likt fordelt. De øvrige 34 prosentene eies av Sandven.

— Jeg har et langt og godt vennskapsforhold til begge to, og de er begge svært ryddige forretningsmenn som kan bidra med kompetanse og et nytt fokus, sier Sandven.

Les også:

Les også

Historien om Mohn-dynastiet

Nils Tronrud blir ny styreleder i selskapet, og Sandven trer på nytt inn som daglig leder – stillingen han trakk seg fra i juni av personlige årsaker.

De tre vil nå snu den økonomiske trenden.

— Selskapet gjorde en feilinvestering i Oslo som kostet oss veldig mye penger. Nå vil vi skape et størst mulig marked for vår kjernevirksomhet i Bergen og omegn, nemlig salg av Jaguar og Land Rover, sier Sandven.

Starter prosessen i august

NY EIER: Investor Trond Mohn eier nå 33 prosent av aksjene i Sandven AS. Foto: Håvard Bjelland

Nils Tronrud legger til at selskapet har opplevd to år med svake økonomiske resultater. Nøyaktig hva som skal gjøres for å øke lønnsomheten er for tidlig å si.Les også:

Les også

Sandven: – Vi er blitt svindlet

— Først må vi få tid til å omstrukturere. Prosessen med å få selskapet tilbake på rett spor starter vi i begynnelsen av august.

Tronrud startet opp som gründer i 1993, da han etablerte sin første bilforretning i hjembyen Hønefoss. Siden det har han bygget opp en kjede med bilforretninger, og driver nå blant annet i Oslo, Akershus og Bærum. Tronrud Bil AS var tidligere Norges største forhandler av BMW.

Trond Mohn er en kjent investor i Bergen. I 2014 ble han kåret til byens mektigste mann i BT.

Publisert: