Tre partiledere arrestert av politiet

Demonstrerte mot gruvedeponi i Førdefjorden.

FORRIGE UKE: Her pågriper politiet en aksjonist på Engebøfjellet forrige uke. I dag var det tre ungdomspartiledere blant de pågrepne.
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Ledere i tre ungdomspartier ble onsdag ettermiddag arresterte etter å ha lenket seg fast i fire timer i en aksjon mot gruvedrift i Engebøfjellet i Naustdal, melder NRK Sogn og Fjordane.

De tre var leder i Sosialistisk Ungdom, Nicholas Wilkinson, leder i Grønn Ungdom, Lage Nøst og leder i Rød Ungdom, Linn-Elise Øhn Mehlen.

260.000 i bøter

Sammen med fire andre ble de tre ungdomspartilederne arrestert og tatt med til politistasjonen i Førde.

– Vi valgte å lenke oss fast fordi vi mener den miljøkriminaliteten Nordic Mining gjør er større enn den kriminaliteten vi gjør sier Linn-Elise Øhn Mehlen, leder i Rød Ungdom, til NRK.

De tre partilederne sier at de ikke kommer til å vedta bøtene de blir ilagt etter aksjonen. Forrige uke ble unge miljøvernere har blitt idømt 260.000 kroner i bøter etter lenkeaksjoner. Partiet Rødt har vedtatt at de vil prøve å støtte sine medlemmer som blir ilagt bøter.

Se video:

Les også

Her blir aksjonistene fjernet

— Aldri skjedd før

Også AUF-leder Mani Husseini var på stedet for å støtte aksjonistene onsdag, men han lenket seg ikke fast. Unge Venstre-leder Bård Hustveit skulle også delta i fellesmarkeringen, men han rakk ikke flyet.

PÅGREPET: Nicholas Wilkinson, leder i SU.

— Jeg tror ikke det har skjedd før at tre partiledere har blitt arrestert slik. Men det sier noe om hvor alvorlig denne saken er. Vi kan ikke stå stille og se på dette, sier SU-leder Wilkinson til NRK.Han har aldri deltatt i sivil ulydighet før.

Leder i Natur og Ungdom, Ingrid Skjoldvær, var også blant de arresterte onsdag. Hun har også tidligere fått bot.

Publisert