Du kan påvirke «Beatles»-filmen

I kveld kan filmfrelste i Bergen se en uferdig versjon av storfilmen «Beatles» som har premiere i august. Den bygger på Lars Saabye Christensens 500 siders roman fra 1984.

60-TALLSGUTTER: Guttene som spiller hovedrollene i «Beatles». Fra venstre: Ole Nicolai Myrvold Jørgensen (Gunnar/John Lennon), Louis Williams (Kim Karlsen/Paul McCartney) Halvor Tangen Schultz (Ola/Ringo Starr), og Håvard Jackwitz (Seb/George Harrison). Foto: Erik Aavatsmark/Storm Rosenberg AS.

  • Olav Gorseth
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Bergen er en av byene som arrangerer testvisning, de andre byene er Oslo, Trondheim, Stavanger og Tromsø. Filmdistributøren SF Norge står for testvisningen på vegne av produksjonsselskapet Storm Rosenberg.

Vanlig i USA

— Vi har ikke satt opp testvisninger i så stor skala tidligere, i fem byer. Dessuten er dette veldig tidlig i prosessen. Alt sluttarbeidet med lyd og bilde gjenstår, det publikum får se er råfilm, klippet sammen slik handlilngen kommer til å bli. Det er også et par scener der vi ber om publikums synspunkter, så selve handlingen kan faktisk påvirkes også, sier markedskonsulent Marie-Louise Alvær i SF Norge.

- Er slike testvisninger mer brukt utenlands?

— Absolutt, Vi formidler filmene fra Warner Brothers, og de har stadige testvisninger. Men så opererer de jo også på mye større markeder enn norske filmer. Også danskene bruker testvisniger adskillig mer enn vi gjør i Norge. Men jeg er ganske sikker på at testvisninger blir mer vanlige her også, sier Alvær.

Spørreskjema

Filmens regissør er Peter Flinth. Han har tidligere laget to kinofilmer og tv-serie med Jan Guillos Arn som hovedperson, kinofilmen «Nobels testamente» og tvserien om Kurt Wallander.

Filmen varer i ca to timer. Etter visningen blir publikum bedt om å fylle ut et spørreskjema. Svarene samles inn og blir tatt med som innspill for de siste arbeidene med filmen.

Suksess

Den omfangsrike romanen «Beatles» kom ut i 1984. Boken er blant de største litterære salgssuksessene i moderne norsk forlagshistorie. «Beatles» ble Lars Saabye Christensens definitive gjennombrudd som forfatter. Den er en munter og vemodig roman om fire Beatles–frelste Oslo-gutter av årgang 1951 fra de som står på spranget inn i voksenverdenen.

Publisert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent
BT anbefaler

Her legges det nye bybane­sporet. Rundt det kommer det en helt ny bydel.

Sjekk alle byggeplanene!

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. Funn av død person i traktor

  2. Dette sier styrelederen om Brann-trenerens fremtid

  3. Ti kategoriar. Femti finalistar. Dette er det beste Bergen har å by på.

  4. Stengte tunneler skapte køer i sentrum

  5. Ikke én hadde på seg Brann-drakt på Fotballpuben. – Fansen har resignert.

  6. Hva er Bergens beste bar? Stem på din favoritt.