Er nummer seks i verden

Tim "Salabim" Lihaug hoppet voldsomt på rankingen etter knockoutseieren lørdag, og er nå rangert blant verdens seks beste unge boksere i sin vektklasse.

RANKINGHOPP: Tim "Salabim" Lihaug gjorde et ordentlig hopp på verdensrankingen etter å ha knocket ut Alexander Runde i Danmark lørdag. Foto: Tor Høvik

  • Anders Pamer
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Lihaug levde opp til sitt kunstnernavn da han hentet en knockout opp av hatten mot Alexander Runde lørdag. Den ubeseirede Sibir-fødte tyskeren måtte gi tapt etter en knallhard uppercut i 3. runde. Seieren gjorde godt for Sotra-bokserens rangering. Ifølge det anerkjente boksenettstedet boxrec.com, er Lihaug nå den 144. beste supermellomvekteren i verden. Det høres kanskje ikke så dramatisk ut, men tar man Lihaugs alder med i betraktningen, ser det straks mer imponerende ut. Lihaug er nemlig 21 år, og kun fem boksere på hans alder eller yngre er høyere rangert.

— Det er overraskende. Jeg visste jeg kom til å fyke oppover rankinglistene, men ikke så mye. Folk har en tendens til å glemme at jeg bare er 21 år, mange snakker om meg som om jeg er 28, kommenterer Lihaug.

Som kjent kan man ha en lang karriere i boksing, dersom man vet å passe hodet og sørge for fornuftig matching. Idretten er dog blant verdens største, og i Lihaugs vektklasse er det stor konkurranse. Dessuten er det verdt å nevne at flere av dem som kommer til å kjempe om titler i fremtiden, fortsatt er amatører.

- Riktig tempo

Supermellomvekterens trener Joey Gamache vektlegger nettopp det faktum at eleven har god tid. Det er slett ikke sikkert at Lihaug i sin neste kamp blir matchet mot nok en ubeseiret bokser.

— Jeg ønsker ikke å forsere dette. Han har allerede glimrende fremgang, og det at han er blant verdens beste boksere i sin aldersklasse viser bare at det ikke er nødvendig å fikse noe som ikke er ødelagt. Han er ung, har ferdigheter og har kraft. Resten handler om å ta ting steg for steg, sier amerikaneren, som selv ved to anledninger har vært profesjonell verdensmester.

— Jeg er glad for å høre at han er så pass høyt ranket, det var en flott bedrift han utførte i helgen. Tim må hele tiden i ringen mot eldre og mer erfarne boksere. Slik skaffer han seg mer erfaring selv, men det er viktig å ta ting i riktig tempo.

Har dere begynt å se på mulige motstandere til neste stevne?

— Jeg har ikke hørt noe ennå, dette er noe promotorene jobber med først.

Avslappet

Lihaug regner med at hans neste kamp blir i april. Det betyr at han holder seg hjemme og trener frem til slutten av februar. Da reiser han til København for å fortsette treningen med Gamache frem mot neste oppgave.

— Vinner jeg igjen, kommer jeg til å klatre enda litt oppover listene. Men allerede viser rankingen at jeg har kommet et stykke på vei, det er fordi jeg har møtt ganske gode boksere i alle mine kamper.

Som seg hør og bør for en profesjonell bokser, har Lihaug selvtilliten i orden. Det demonstrerte han blant annet ved å småprate med familien sin bare få timer før han skulle i aksjon lørdag. Da virket han fullstendig avslappet.

— Det var ganske enkelt fordi jeg visste at jeg hadde gjort mine forberedelser. Det viste seg at jeg hadde rett, jeg er veldig fornøyd med at jeg ikke ble alvorlig truffet av motstanderen min, sier han.

Topp seks U21:

Supermellomvekt:

45. Vincent Feigenbutz (18) Tyskland

48. Rohan Murdock (21) Australia

64. Tyron Zeuge (21) Tyskland

69. Norbert Nemesapati (18) Ungarn

122. Wanik Awdjian (18) Tyskland

144. Tim-Robin Lihaug (21) Norge

Publisert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent
BT anbefaler

– Emma var en utrolig sprudlende og glad jente

Slik beskriver vennene 18-åringen som døde i skuterulykken.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. Nye undersøkelser av Ronnys død: – Vi vil være helt sikre

  2. Person slått ned i Bergen sentrum

  3. Beruset mann lukket sjåfør ute fra bussen

  4. Syv nye smittede knyttet til utestedet. Smittevernlegen slår vaksinealarm.

  5. Her er det fare for mye lyn og torden i helgen

  6. Når du når toppen, venter en fantastisk utsikt