Utvider siktelsen

Politiet legger nye ofre til på listen over overgrep de mener den lommemannsiktede 56-åringen står bak.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over 13 år gammel

— Vi kommer til å utvide siktelsen. Men før jeg har fått informert forsvareren om detaljene, vil jeg ikke gå inn på hvor mange eller hva slags forhold som legges til, sier politiadvokat Jorid Kile Berg.

Hun leder etterforskningen av Lommemann-saken. Utvidelsen kommer i forbindelse med at den siktede 56-åringen i neste uke skal fremstilles for ny varetektsfengsling.

Politiet vil kreve åtte nye uker i varetekt, fordi de mener det fortsatt er fare for at 56-åringen kan forspille bevis dersom han blir løslatt.

— Vi ønsker å holde ham fengslet helt frem til saken kommer opp for retten, sier Kile Berg.

Forsvarer Gunhild Lærum synes politiet har brukt for lang tid.

  • Det virker som politiet vakler en del. Min klient ser frem til at dette er over. Han er veldig glad julen er forbi. Det var en tid med mange tunge tanker, sier Lærum.

Avslutter 1. april

Inntil utvidelsen har 56-åringen vært siktet for 41 overgrep eller forsøk på overgrep.

Politiet har nå bestemt seg for å sette strek for etterforskningen senest 1. april.

— Når det tidspunktet kommer, får vi se hvor mye vi har rukket over. Det vi ikke har klart, å komme gjennom til da, blir lagt vekk, sier Kile Berg.

Hun slo i desember fast at etterforskerne neppe rekker å komme gjennom alle sakene som de mistenker 56-åringen for å stå bak de siste ti årene. Alle forholdene som er begått før 1998 er uansett foreldet.

Ett år siden

Onsdag er det ett år siden 56-åringen ble fremstilt for retten i Ski og fengslet første gang.

Advokat Tor Erling Staff ble oppnevnt som forsvarer for 56-åringen. Etter hans råd nektet bergenseren å stille i avhør hos politiet.

Først da han fikk Gunhild Lærum som ny forsvarer i mai, begynte 56-åringen å snakke med politiet. De siste månedene har han imidlertid igjen nektet å la seg avhøre, ifølge Lærum blant annet fordi han reagerer på at politiet har gått ut med opplysninger om at han er mistenkt for å ha begått overgrep på 50-årsdagen sin.

Politiadvokat Jorid Kile Berg beskriver året som har gått siden pågripelsen som travelt.

— Det har vært en enorm arbeidsbelastning sett i forhold til en normal hverdag hvor det går mye mer opp og ned med hvor mye du har å gjøre. Det har vært et år fylt av utfordringer på alle mulige vis, både for meg og for etterforskningsteamet, sier politiadvokaten.

Publisert: