Kvinne og baby reddet ut fra brennende hus i Os

Brannvesenet fikk slept en brennende båt ut av naust i underetasjen på bygningen.

Publisert Publisert

Brannvesenet rykket tirsdag formiddag ut til Søvikneset i Os etter at det begynte å brenne i en bygning med flere leiligheter.

Brannvesenet ble varslet klokken 10.26.

– Dette kan bli en storbrann. Det er en stor bygning med et serveringslokale og naust. Seks personer har adresse der, så det er flere leiligheter, sa vaktkommandør Ronald Drotningsvik ved 110-sentralen til BT ved 10.40-tiden tirsdag.

En kvinne og en baby ble raskt evakuert fra huset, og tatt hånd om av helsepersonell. Det skal ikke ha vært folk inne i de andre leilighetene.

FULL FYR: Det brant kraftig i naustet som er tilknyttet leilighetsbygget. Foto: 2211-tipser

Mer kontroll

Brannbåten fra Bergen og mannskaper fra Fana og Bergen ble sendt for å bistå brannmannskapene fra Os. Brannen skal ha startet i et naust i nedre del av bygningen. Litt etter klokken 12 klarte brannvesenet å trekke en brennende Princess 42 fot ut av naustet. Etter dette meldte brannvesenet at de hadde god kontroll. Båten brant fortsatt ute på fjorden, og brannmannskapene forsøkte å slukke med skum.

BRENNER: Brannbåten slepte den brennende båten på 42 fot ut fra naustet. Foto: Ørjan Deisz

Drotningsvik forteller at brannmannskapene fikk luftet ut røyk fra 1., 2. og 3. etasje i bygget, og at det ikke ser ut som at det har brent i leilighetene.

– Det sto en 11 kilos stålflaske med propangass nede i båtgarasjen, men jeg vet ikke om de har fått den ut, eller om den har brent opp.

En hund, som befant seg i 3. etasje, ble reddet ut og fikk oksygen mens den ble fraktet til dyrlegen. Røykdykkere fant hunden bevisstløs under en seng, etter å ha oppdaget en flekk på gulvet.

Politiets innsatsleder på stedet, Atle Birkeland, sa til BT tirsdag formiddag at brannvesenet fremdeles arbeidet med å få kontroll på brannen.

– De har klart å holde brannen nede slik at den ikke har fått utviklet seg i bygget, sa Birkeland.

NØDETATENE PÅ PLASS: Samtlige nødetater rykket ut til brannen på Søvikneset i Os. Foto: Varde film

FULL FYR: Det brant kraftig i et naust i tilknytning til dette boligkomplekset. Foto: Varde film

MYE RØYK: Brannbåten rykket ut for å bistå i slukningsarbeidet. Foto: ØRJAN DEISZ

Startet i naustet

Det var ved 12-tiden for tidlig å si noe om hvordan brannen startet, ifølge Birkeland. Han bekreftet imidlertid at brannen startet i naustet.

– Når det gjelder skadeomfanget, ser det ikke så bra ut for naustet sin del. Det er veldig mye røyk og det er meldt at det er røyk inne i hele huset, så det er nok noen skader på huset.

– Slukkingsarbeidet er omfattende fordi bygget ligger vanskelig til og det er trangt ned til sjøen, så det er en vanskelig jobb for brannvesenet å komme til, sa innsatslederen.

UTBRENT: Brannsjef Eivind Hovden i Os sier at både nøstet og båten er totalskadet. Foto: Ørjan Deisz

Naustet utbrent

Brannsjefen i Os, Eivind Hovden, sa til BT at brannen ikke har spredd seg til leilighetene fordi det er et betongdekke mellom naustet og leilighetene.

– Vi dro ut båten for å komme til med å slukke nede i naustet. Nå har vi dratt båten inn for å hindre at den synker, så nå er den fortøyd ved kai, sa Hovden.

Han forteller at naustet er totalt utbrent, det er også båten.

– Det er røykskader i leilighetsbygget. Det har vært krevende å komme til, men etter at vi fikk ut båten gikk det relativt kjapt å slå ned brannen, sa brannsjefen.

Ved 13-tiden var fremdeles ikke brannen meldt slukket.

– Det er nok litt glør igjen i naustet, sa vaktkommandøren ved 110-sentralen.

VET IKKE: Politiets innsatsleder Atle Birkeland sier at det er for tidlig å si noe om hvordan brannen startet. Foto: Ørjan Deisz

Flere av leilighetene i huset har nylig vært til salgs for totalt 28 millioner kroner. Midtsiden omtalte dette som en spektakulær bolig med en bygningsmasse på 1200 kvadratmeter.

TIL SALGS: Eiendommen ble i mai lagt ut for salg i tre seksjoner, med en oppgitt totalverdi på 28 millioner kroner. Foto: Nicolas Langvand for EiendomsMegler1

Publisert