Dobbeltdrapssaken: Mann i 30-årene nekter straffskyld

Mannen er siktet for drap eller medvirkning til drap.

Publisert Publisert

BLOMSTER: Torsdag sist uke var det hengt opp roser ved stedet der de to døde ble funnet. Foto: 2211-TIPSER

En mann i 30-årene ble like før klokken 14 fredag pågrepet i Bergen sentrum, siktet for drap eller medvirkning til drap.

Han ble tatt fire dager etter at Silje Helene Kvandal (29) og Jan-Øystein Ask Hilby (42) ble funnet døde under en grønn presenning ved Osavatnet nær Gullfjellet mandag.

Samme dag iverksatte politiet en stor drapsetterforskning.

JOBBER FORTSATT: Mandag var krimteknikere fortsatt i arbeid ved det antatte drapsstedet i Møllendalsveien. Foto: Per Lindberg

Nekter straffskyld

Mannen som ble pågrepet fredag er den fjerde som er blitt siktet for drap eller medvirkning.

Mandag ettermiddag ble han fremstilt for varetektsfengsling, med krav om fire ukers varetekt.

Les også

Mener de siktede forsøkte å skjule drapene

I RETTEN: Advokat Erik Ulvesæter er mannens forsvarer. Foto: Ørjan Deisz

De to første ukene ønsker politiet full isolasjon og medieforbud. Politiet varslet også at de vil be om lukkede dører under fengslingsmøtet.

Noen minutter før fengslingsmøtet skulle starte, ble en mann med rød treningsbukse, grå genser og crocs ført inn i salen av politiet.

Han ristet på hodet idet drapssiktelsen ble lest opp for ham, og svarte nei på om han var skyldig.

Før helgen bekreftet politiet en hovedhypotese om at de avdøde ble drept – og at drapene skjedde i tilknytning til et hospits i Møllendalsveien.

I RETTEN: Fra v. bistandsadvokat for den avdøde mannens pårørende, Cecilie Wallevik og politiinspektør May-Britt Erstad. Foto: Ørjan Deisz

Kartet under viser funnstedet i Arna og to sentrale adresser i drapsetterforskningen: Hospitset i Møllendalsveien og et kommunalt botilbud i Arna.

I 14-tiden sist tirsdag ble en annen mann i 30-årene pågrepet og drapssiktet i en væpnet aksjon ved botilbudet i Arna. De to første drapssiktede ble tatt i Bergen om kvelden mandag 13. januar.

Taust fra politi og forsvarer

Politiadvokat Inger-Lise Høyland, påtaleansvarlig for drapssaken, ville mandag morgen ikke si noe om fengslingen til BT.

Det var politiinspektør May-Britt Erstad som møtte for politiadvokaten i fengslingsmøtet.

Advokat Erik Ulvesæter, mannens forsvarer, viste mandag morgen BT til politiet for kommentarer rundt fengslingsmøtet.

SPERRET: Politiet hadde sperret broen inn mot Osavatnet samme kveld som de to døde personene ble funnet i vann. Dette var mandag 13. januar. Foto: Eirik Brekke (arkiv)

Publisert