Nest våteste august i Bergen

Det ble ikke ny nedbørsrekord for august, men nedbørsmengdene viser en av de våteste augustmånedene noensinne.

Publisert Publisert

FREDAG: Slik så det ut på Torgallmenningen fredag 30. august. Foto: Alice Bratshaug

I august har det falt 399,6 millimeter nedbør i Bergen. Dermed er dette den nest våteste augustmåneden siden målingene startet i 1904.

– Det er ikke ny rekord, men den nest våteste august som er målt. Natt til lørdag kom det 52,4 millimeter på Florida, sier meteorolog Camilla Albertsen ved Stormgeo.

Nedbørsperioden regnes fra natt til 1. august til 31. august klokken 08.00. Dermed kan vi slå fast nedbørsmengden allerede før den siste augustdagen er over.

Augustrekorden på 415 millimeter nedbør er fra 1929, mens den gamle andreplassen var fra 2016. Da kom det 369 millimeter.

Kraftig regn

Tidligere denne uken ble det sendt ut oransje farevarsel for kraftig nedbør og gult varsel for rasfare i Hordaland og Sogn og Fjordane. Flere veier har vært stengt i forbindelse med de store nedbørsmengdene.

Torsdag gikk det to ras på E16 ved Bolstad. 19 personer var innestengt i Bolstadtunnelen i 12 timer.

E16 og fylkesvei 7 ble åpnet lørdag morgen. Rasfaren på E16 Bolstad fortsetter, og veivesenet har manuell dirigering med ledebil på strekningen.

Helgeværet

Ifølge meteorologen vil bergenserne få en relativt tørr lørdag, før regnet kommer tilbake seint lørdag kveld.

– Det blir lettere skydekke og vi vil kanskje kunne se litt sol utover dagen. Temperaturen kan komme opp i 20 grader, sier meteorologen.

Utover kvelden og natten er det ventet en kaldfront fra øst som fører med seg nedbør og lavere temperaturer.

– Natt til søndag kommer det til å regne. Dette vil gå over til bygevær på søndag, og temperaturen vil synke til 15–16 grader, sier Albertsen.

Publisert