Åshild er rørt over egen fremgang

11 kg er borte, men det tar Åshild Sønsteby som ren bonus. Det er blodtrykket, helsen, komplimentene og følelsen av å skinne hun virkelig jubler over.

Publisert Publisert

IMPONERT: Daglig leder ved Barry's Bootcamp, Annelin Ese (t.v.), er imponert over innsatsen til Åshild Sønsteby og de andre Bergens slappeste-deltakerne. - De var kanskje Bergens slappeste, men de er i hvert fall ikke nå, forsikrer hun. Foto: GIDSKE STARK

  • Guro Istad
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

— Oææææ!

— Kom igjen. Ikke gi opp. Kjenner du at det svir? Flott, det skal det. Det er da det virker.

Befalinger og motiverende tilrop kommer om hverandre fra daglig leder ved Barry's Bootcamp, Annelin Ese. Bergens slappeste-gjengen jobber så svetten siler, og spredte stønn høres. Men noen stønner høyere enn andre.

Åshild svarer treneren med rop, skrik og brøl som bærer bud om smerte.

Klippekort på «smertefabrikken»

— Dette var tøft. Jeg kjente det i hver muskelgruppe, sier Åshild, men skynder seg å legge til:

— Men også litt godt. Jeg har kommet så langt i prosessen nå at uansett hvor tøft det er, så kjenner jeg det ekstra giret. To til, tre til! Og så var de flinke til å dirigere og justere her. Og til å pushe, sier Åshild, og pusher selv samboer Toril bort for å kjøpe klippekort.

SAMMEN OM DET: - Toril er et kjempeforbilde, og hun har lært meg en god setning: "det ligger i hodet", sier Åshild Sønsteby (t.v.) om sin forlovede, Toril Lussand (t.h.). Her er de to på rugbytrening. Foto: MARIE HAVNEN

— Det er bra Åshild ikke løp på mølle, for da ville hun kjøpt en og satt i stuen, sier Toril, før hun lydig går mot disken for å handle klippekort på svette og tårer. Åshild syklet i stedet for å løpe på grunn av en betennelse under foten.

- Hva snakker hun om?

— Jeg ville kjøpe slynger for å henge i en bjelke i stuen etter slyngetreningen vi var på, og boksepute etter boksetrening, sier Åshild og flirer.

— Jeg er en sånn som gir 120 prosent, eller går lei.

I faresonen

Bergens slappeste-deltakerne løper på møllene og tråkker på syklene som om de har fanden i hælene. Så er det over på styrke igjen.

— Bulgarske utfall, kommanderer Annelin Ese.

Les også

Åshilds frokost er Cola og Toppris

— Sett i gang, klokken går. Det er nå den sprettrumpen blir til. Jeg har ennå til gode å møte noen som ikke vil ha sprettrumpe!

I kampens hete på Barry's Bootcamp, hvor de brennende lårene er alt deltakerne kan tenke på, kan det kanskje føles godt, men mandag 16. juni er det aller siste trening for Bergens slappeste. Det påkaller nærmest kjærlighetssorg hos Åshild. Men hun har mye å være fornøyd med. Vekten viser 11 kg mindre enn ved starten i april. Det er likevel ikke først og fremst kiloene som gjør henne fornøyd.

— Blodtrykket mitt har stabilisert seg, og det har vært noe av det mest rørende. God helse er nøkkelen til et godt liv. Jeg blir faktisk rørt, sier Åshild med blanke øyne.

Les også

Slik kvittet hun seg med fem kilo - på to uker

Selv er hun avdelingsleder for røntgenavdelingen på Voss sjukehus, og oppdaget sitt da høye blodtrykk ved en tilfeldighet. Hun forteller at flere i familien har hatt hjerteproblemer og har mistet livet som følge av det.

— Vi øvde på førstehjelp med hjertestarter på jobben.

- Så du har vært redd?

— Jeg fikk litt sjokk, men skyldte på for mye kaffe, og prøvde å skyve det vekk.

Skal trene venninnene sine

Nå gjelder det å holde stilen fremover. Kroppen har en tendens til å ville tilbake til sitt tyngste en god stund etter at kiloene har forsvunnet. Dit vil ikke Åshild igjen.

— Nå er vi i en kritisk fase, og må legge planene for høsten. Jeg kan ikke stoppe nå. Og så har vi jo denne bryllupsreisen til Kilimanjaro å planlegge. Vi vurderer å ta med oss noen lette brudekjoler og markere giftemålet på toppen.

Les også

Bergens slappeste forsvarer landet

Toril og Åshild har allerede noen planer klare.

— Vi har noen nære venninner som vil at vi skal arrangere samme opplegget for dem til høsten, og gå gjennom nesten det samme programmet. Toril og jeg har jo hatt to forskjellige trenere (henholdsvis Guri Brekke og Tonje Sørlie, journ.anm.), så det kan bli litt forskjellig hva vi legger opp.

De to damene vet hva venninnene skal gjennom. Både fysisk og psykisk. Det kan være en styrke.

— Du vet, vi jenter er jo flinke til å deppe, og vi må ha noe å klage på. Så forrige helg brukte jeg lang tid på å klage på at jeg ikke kan bli tjukk igjen.

Åshild gapskratter.

Les også

Toril fikk dødsdommen i 2011. Den fant hun seg ikke i.

— Det er sant. Jeg brukte flere timer på å syte.

- Hva er det du savner med den gamle livsstilen?

— Ingenting, fastslår hun.

— Jeg vet ikke om noe annet som gir så stor glede som å ta tak i egen helse. Huden, kroppen... alt skinner. Og folk ser det og kommenterer. Dette gir, forsikrer Åshild.

Publisert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent
BT anbefaler

Hun sier gjentatte ganger: «Du må ikke se ned. Du må ikke se ned, Morten» ... Men jeg har allerede sett det.

Morten Furre (49) havnet i en alvorlig ulykke sensommeren 2018. Dette er historien fortalt av ham selv og de som reddet…

Sakene flest leser nå

  1. Død kvinne var student ved NHH: – Veldig trist og tragisk

  2. Busstreiken er over: – Beregn ekstra tid

  3. Hotellene fortsatt hardt rammet av pandemien

  4. Gutten fortalte at han ikke hadde venner. I hallen møtte han dommeren.

  5. Hjemmekontor? Fem ting du aldri bør gjøre på jobbens PC.

  6. Nye koronatester: De er lynraske, billige, enkle og effektive