- Grete Knudsen kommer med ondsinnet løgn

Tidligere Ap-statsråd Karita Bekkemellem reagerer sterkt på påstander i Grete Knudsens nye bok.

OPPRØRT: Karita Bekkemellem raser mot tidligere statsrådkollega Grete Knudsen.
  • Robert Gjerde
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over åtte år gammel

Eksstatsråd Grete Knudsen (Ap)fyrer løs mot Jens Stoltenberg og hans lederstili boken «Basketak» som kommer i morgen.

Hun mener også at Stoltenberg kunne ha stanset det hun kaller muldvarpvirksomhet mot daværende partileder Thorbjørn Jagland da striden raste mellom dem høsten 1999.

— Ondsinnet løgn

Samtidig beskylder hun Karita Bekkemellem for å ha bidratt i skittkastingen mot Jagland ved å fore VG-journalist Elisabeth Skarsbø Moen systematisk med intern og negativ informasjon om Jagland.

— Dette er ondsinnet løgn. Jeg forstår ikke hvorfor Grete Knudsen kommer med dette nå. Dette er helt utrolig, sier Bekkemellem til Aftenposten.

Hun sier hun kjenner Skarsbø Moen fra AUF i Møre og Romsdal, men avviser kategorisk at hun lekket negativ informasjon til henne.

Jeg opplever det hun nå skriver om meg som usaklig og ondsinnet

— Vi var livredde for å bli sett med en journalist på den tiden. Jeg følte at alle i partiet ble plassert i én av to båser; enten holdt man med Thorbjørn eller så holdt man med Jens. Det holdt på å ødelegge partiet fullstendig, sier Bekkemellem.

Refererte kritikk

Hun sier hun, i partiets sentralstyre, den gang referetre til kritikk av Jaglands lederstil som hun hadde hørt.

— Jeg var ærlig, og sa fra om kritikk av Jagland som jeg hadde fanget opp ute i partiet, sier Bekkemellem. Hun lurer på om det er dette Grete Knudsen kan bygge sin kritikk av henne på.

— Uansett er dette helt ville påstander som jeg vel nesten ikke bør kommentere.

Bekkemellem skrev i sin memoarbok«Mitt røde hjerte»(2009) at Ap på Stortinget hadde en gruppe, bestående av de litt mer erfarne kvinnelige representantene, som kunne være ganske giftige i sine kommentarere til de yngre kvinnelige i stortingsgruppen.

Ødelegger ettermæle

— Grete Knudsen tilhørte denne gruppen som satt ved kafébordet og kom med negative karakteristikker. For å si det slik: De oppptrådte ikke akkurat som mentorer, snarere som mobbere. Jeg opplever det hun nå skriver om meg som usaklig og ondsinnet.

— Hun bør holde seg for god til å komme med udokumenterbare påstander. Hun ødelegge sitt politisik ettermæle med og fare med løgn, slik hun nå gjør, sier Bekkemellem.

Publisert
  1. Kommunevalg 2015

Les mer om dette temaet

  1. Langer ut mot Frøiland

  2. - Dette er en person jeg ikke vil bruke tid på

  3. - Hun har onde hensikter

BT anbefaler

Mann (38) funnet død på Os. – Uklart hva som har skjedd.

Politiet etterforsker saken, og krimteknikere er på stedet.

LES SAKEN