De varslet om en mistenkelig mann. Siden hørte de ingenting.

Vitner så en mann langs veien ved hjemmet til Monika Sviglinskaja (8).

MONIKA: Monika Sviglinskaja ble funnet død 14. november 2011. Nå er hennes tidligere stefar pågrepet, siktet for forsettelig drap.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

Om morgenen mandag 14. november 2011 observerte minst to vitner — en mann og en kvinne - en ukjent mann ved Berge i Sund, der Monika Sviglinskaja (8) og moren Kristina bodde.

Ingen av vitnene er siden blitt innkalt til oppfølgende avhør, heller ikke etter at etterforskningen av Monikas dødsfall ble tatt opp igjen før sommeren 2014.

Politiet har pågrepet og siktet Monikas eks-stefar (32) for forsettelig drap.

Ikke fotokonfrontasjon

Om morgenen før Monika døde, gikk tre personer på bussen klokken 8.25. Den ene var en ukjent mann for bussjåføren. Han ville av på busstoppet ved Berge, rundt ti minutters kjøring senere.

Mannen blir av bussjåføren beskrevet til å være rundt 30 år gammel, lys i huden og med gebrokken engelsk. I avhør husker han mannen fordi han kjørte forbi busstoppet. Derfor tok den ukjente mannen kontakt igjen og ba om å bli satt av.

Bussjåføren vil ikke stå frem med navn, men bekrefter til BT at politiet siden ikke har vært i kontakt med ham etter at han meldte fra. De har heller ikke hatt en såkalt fotokonfrontasjon, der bildet av 32-åringen og andre blir vist frem.

Les også

- Han sier han ikke har noen befatning med dødsfallet

Les også

Varslet allerede i januar om at 32-åring kunne være drapsmann

Les også

Tatt etter DNA-funn

— Jeg har så vidt lest om saken på nytt i dag. Det er klart, jeg syntes det var rart at en åtte år gammel jente kunne gjøre så mye skade. Jeg har alltid trodd at det var andre inne i bildet, på en eller annen måte, sier han.

Bil kjørte forbi

Klokken 9.10 morgenen Monika døde, kjørte en kvinne i forbi hjemmet på Berge i Sund. Der så hun en mann gå langs veien.

Hun stusset på ham, fordi han så ustelt ut.

— Jeg reagerte på denne mannen med en gang jeg hørte om dødsfallet, skal kvinnen ha forklart i politiavhør.

Avhøret ble også det siste. Til tross for at hun hadde gitt en detaljert beskrivelse av mannen, ble hun ikke kalt inn til nye avhør.

BT har vært i kontakt med kvinnen i etterkant av pågripelsen. Hun bekrefter at også hun kun snakket med politiet rett etter dødsfallet.

Monikas mobiltelefon ble brukt til å ringe moren syv ganger. Den første oppringingen skjedde 8.40, den siste 8.45.

Telefonen hennes er siden ikke blitt funnet.

Visepolitimester Gunnar Fløystad i Hordaland politidistrikt vil ikke kommentere hvorfor de to vitnene ikke ble fulgt opp av politiet i det som nå er en drapsetterforskning.

— De som eier saken må svare på det. Jeg har ikke kunnskap om enkeltdetaljer, sier Fløystad.

Publisert: