- Plasser hendene på bordet, og snakk til de døde. Be dem hjelpe til å dra bordet bortover, sier foredragsholder Ann Charlott Hansen fra Sverige.

Stoler stilles opp til en hinderløype. Et Ikea-bord med filtknotter under bordbena skal bevege seg mellom dem. Ikke helt av seg selv, men ved hjelp av at deltakerne kaller på sine døde slektninger og ber dem hjelpe til. Det går litt trått i begynnelsen, men når Hansen tar styringen beveger bordet seg både til høyre og til venstre.

- Vi må hjelpe til litt, og prate med dem. Det skal være gøy, sier Hansen til deltakerne.

Alternativt

De befinner seg i Turnhallen på Sletten, hvor det arrangeres alternativ livsstilsmesse denne helgen.

Fra fredag til søndag selger healere og medium fra både Bergen og utlandet alternative opplevelser og produkter. Workshops og foredrag holdes hele dagen for dem som måtte være interesserte i healing, meditasjon, termoterapi — eller at bord flytter på seg.

- Ikke nedrykk for Brann

I 35 år har spåmannen Henning Hai Lee Yang gjort god butikk på å reise rundt på messer, skrive bøker og selge tips til lottorekker.

- Jeg tjener kanskje opp til 400.000 på dette. Men en gang tjente jeg 150.000 kroner på én time. Det var et oppdrag fra United Bank of Switzerland. sier Yang.

På spørsmål om han noen gang møter kritikk, er svaret kontant:

- Nei, aldri! For jeg har jo rett hver gang, sier han og ler en rungende latter.

LUKRATIVT: På det meste har spåmann Henning Hai Lee Yang tjent 150.000 kroner på en time. Men på alternativmessen på Landås spår han kunder på 15 minutter for 500 kroner, som Berit Irene Valdersnes. Hun var storfornøyd.

På plakaten hans står det at Yang spådde at prinsesse Victoria ville få en datter og at hun ville bli født i februar 2012. Videre spådde han at Obama ville bli gjenvalgt samme år, og at Xi Jin Ping kom til å vinne presidentvalget i Kina. Men Yang hevder også å kunne forutse lokale ting.

- Brann kommer ikke til å rykke ned. De klarer å holde hodet over vannet. 2014 er et ildfullt år, så det gir gode forutsetninger for Brann, sier Yang.

500 kr for 15 min

For 500 kroner har Valdersnes fått 15 minutter med Yang, som sier han kan fortelle både om fortid og fremtid. Det var det verdt, mener Berit Irene Valdersnes.

- Han så alt. Han så at jeg jobbet som omsorgsarbeider, at jeg har tre barn og at jeg har hatt det veldig hektisk i det siste. Jeg er litt overveldet, sier hun og vender seg til en smilende Yang.

- Jeg er nysgjerrig av natur. Det er mye spennende her, man kan få kontakt med døde eller bli spådd. Jeg har fått vite at neste år blir roligere og det gjøre meg både avslappet og oppstemt, sier hun.

3000 besøkende

May Britt Abinda har arrangert denne alternativmessen de fem siste årene, og i år er Remy Johansen medarrangør. Abinda har troen på at mange vil ta turen innom turnhallen i løpet av helgen.

- De siste årene har vi hatt rundt 3000 besøkende og det håper vi at vi får også i år. Det er veldig god energi her, sier hun.