Støttegruppen i Hordaland vil legge ned kranser og markere med ett minutts stillhet ved minnesmerkene i Sund, Askøy og Osterøy på treårsdagen i morgen.

Markeringene vil finne sted klokken 09.30 ved Stranda skole i Sund, klokken 11 ved Vatnavatnet på Kleppestø, og klokken 14 ved Osterøy rådhus i Lonevåg.

Åpent for alle

— Representanter for styret i støttegruppen vil være til stede. Markeringene er åpne for alle, sier leder for støttegruppen i Hordaland, Jonny Bjorheim.

I tillegg vil AUF-medlemmer i Hordaland legge ned roser og tenne lys ved Den blå steinen klokken 12. Det blir også en minnemarkering i regi av Askøy AUF og Ap ved Vatnavatnet klokken 17.

Ofrene fra Hordaland var Silje Stamneshagen (18) og Kevin Daae Berland (15) fra Askøy, Tore Eikeland (21) og Tarald Kuven Mjelde (18) fra Osterøy, og Monica Iselin Didriksen (18) fra Sund.

I Stryn blir det kransenedleggelse klokken 17, til minne om Hanne Kristine Fridtun.

Fellesarrangement

Også på Utøya og i regjeringskvartalet blir det markeringer.

— Vi håper dette skal gi en god opplevelse. Disse markeringene gir oss en mulighet å komme sammen, sier Trond Henry Blattmann i nasjonal støttegruppe etter 22. juli-hendelsene til NTB.

— Vi har vært på etterlattesamlinger. Ungdommen har vært på overlevelsessamliger. Mange av oss er blitt ekstremt godt kjent med hverandre. Å være sammen på den dagen det skjedde for tre år siden, tror vi gir styrke til hverandre.

Den første minnemarkeringen skjer i Regjeringskvartalet, der statsminister Erna Solberg taler og legger ned krans. Det blir også tale ved AUF-leder Eskil Pedersen. Statsministeren er i tillegg til stede på ettermiddagens markering på Utøya.

Enkelt og verdig

Arrangementet på Utøya er et fellesarrangement mellom støttegruppen og AUF. De legger opp til en enkel og verdig markering med taler, kransenedleggelse og musikkinnslag.

Det er Ap-leder Jonas Gahr Støre, AUF-leder Eskil Pedersen og leder av nasjonal støttegruppe, Trond Henry Blattmann, som skal holde talene.

— Det viktigste er å komme sammen og minnes de vi mistet. Dette er førsteprioriteten i markeringen, sier Blattmann.