Fjord Line kansellerer til Bergen

700 passasjerer må kjøre bil mellom Bergen og Stavanger etter at Fjord Line innstiller dagens fergeavgang.

Publisert Publisert

FORSINKET: MS «Bergensfjord» ligger nå til kai i Stavanger til klokken 21 i kveld. Flere hundre passasjerer som skal fra Bergen til Hirtshals må selv kjøre til Stavanger i dag for å rekke fergen. ARKIVFOTO: ESPEN GEES / FJORD LINE

  • Liv Solli Okkenhaug
  • Erlend Langeland Haugen
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

— Jeg sitter svært misfornøyd om bord, uten informasjon, og må kjøre til Bergen, sier Roald Anfinsen.

Han befinner seg på MS «Bergensfjord», som ligger til kai i Stavanger, og har nettopp fått vite at avgangen videre til Bergen er kansellert.

De rundt 350 passasjerene som er på vei tilbake fra Hirtshals må derfor kjøre det siste stykket fra Stavanger til Bergen, en tur på rundt fem timer.

VARSLER PASSASJERENE: Vi er i full gang med å ringe og sende SMS til alle gjester, så de får beskjed, sier administrerende direktør i Fjord Line, Ingvald Fardal. ARKIVFOTO: ODD E. NERBØ

I bilen på vei fra Stavanger sitter også Are Bruland med familie.

— Vi har betalt for billetter og lugar til Bergen. I stedet må vi kjøre mange timer, og får ingen refusjon av det vi har betalt. Dette er siste gang vi reiser med Fjordline, sier Bruland.

På samme vis må rundt 350 passasjerer som skal fra Bergen til Hirtshals i dag kjøre til Stavanger for å komme seg på fergen før den har avgang klokken 21 i kveld.

— Vi er i full gang med å ringe og sende SMS til alle gjester, så de får beskjed, sier administrerende direktør i Fjord Line, Ingvald Fardal.

Forsinket av uværet

Årsaken til at Fjord Line dropper turen innom Bergen, er at fergen må ta inn forsinkelsene etter helgens uvær.

Ifølge ruten skulle fergen nesten vært fremme i Bergen nå, med ankomst klokken 13 og avgang tilbake til Stavanger klokken 14.15. I stedet blir MS «Bergensfjord» liggende til kai i Stavanger til klokken 21 i kveld, før fergen setter kursen for Hirtshals.

— Det har vært veldig dårlig vær de siste to-tre døgnene, spesielt østover fra Kristiansand mot Hirtshals. Dermed har det akkumulert seg opp så store forsinkelser at vi må snu i Stavanger for å komme i rute igjen, sier Fardal.

Passasjer Roald Anfinsen er ikke fornøyd med informasjonen de har fått fra Fjord Line underveis.

— Det har vært en farse av en reise, og de forteller oss ingenting. Vi satt i går og ventet i Hirtshals i tre og en halv time. Jeg er på ingen måte imponert over Fjord Line, sier Anfinsen.

— Ventetiden i går skyldtes at skipet var forsinket inn til Hirtshals på grunn av været, sier Fardal.

MÅ KJØRE: Are Bruland og sønnen Samuel. Foto: PRIVAT

Også Are Bruland er misfornøyd med informasjonen og servicen fra fergeselskapet.— Da vi kom på båten i natt, var det tomt for mat. Og da vi ble vekket i morges med beskjed om å forlate båten, var det heller ikke snakk om å få seg noe å spise. Og vi reiser med barn. Vi ringte kundeservice, som sa at det var for dårlig vær til å seile til Bergen. Det er sprøyt. Samtidig sier mannskapet at de kaster oss av for å ta inn forsinkelser fra tidligere uvær, sier han.

Setter opp busser

Av de 700 passasjerene som mister fergeturen mellom Bergen og Stavanger, er det omtrent 100 som reiser uten bil.

— For disse blir det satt opp busser, sier Fardal.

— Gir dere full refusjon til passasjerer som ikke rekker fergen?

— Hovedregelen er at det er mindre kompensasjon for forsinkelser og kanselleringer som skyldes været enn for situasjoner som rederiet selv har kontroll på. Det er samme regler som for flyreiser.

— Flyselskapene pleier å ta inn forsinkelser ved å fly raskere?

— Det gjør vi også. Fergen går normalt i 20 knop, men kan øke farten til 25 knop, litt avhengig av vind- og værforhold. Så det har vi gjort så langt vi kan, men det har ikke vært nok til å ta inn all forsinkelsen, sier Fardal.

Publisert
BT anbefaler

Etter ni år helt uten venner, tok Steinar grep. Hans metode for å få nye kamerater er blitt kopiert av mange.

Steinar Halleland (52) har endelig den trygge vennegjengen han drømte om. Emina og Younes håper å finne det samme.

Sakene flest leser nå

  1. Dordi likte ikke det hun fikk høre på butikken

  2. Ingebrigtsen kunne glise for Branns sjeldne bragd

  3. Her er dommen etter Branns festkamp

  4. Halvparten av covid-19-pasienter sliter med pusten tre måneder etter

  5. Vurderer anbefaling om munnbind på buss og bane

  6. UiB innfører strengare vakthald på grunn av korona