Hytte totalskadet i brann

En hytte i Eikangervåg ble totalskadet i en brann mandag. De to personene som oppholdt seg i hytten klarte å redde seg ut.

Publisert: Publisert:

FULL UTRYKNING: Alt tilgjengelig mannskap ble sendt ut til hyttebrannen i Eikangervåg i Nordhordland. Foto: Nikita Solenov

Brannårsaken er foreløpig ukjent, men kan ha sammenheng med bruk av vedovn. Dette skal etterforskes videre, skriver politiet på Twitter.

Det var klokken 13.28 mandag ettermiddag at brannvesenet meldte fra om brannen.

Helt ødelagt

Hytten, som ligger i Litlevågsbrotet i Eikangervåg, er totalskadet. Brannen ble meldt slukket klokken 14.40.

Det vil fremdeles pågå etterslukking og riving.

ØDELAGT: Den 30 kvadratmeter store hytten ble totalskadet i brannen. Foto: Lindås brannvesen

Full fyr

– Det er full fyr i den bakre delen av hytten og siden det er en bygningsbrann og dessuten tørt i terrenget, har vi kjørt ut alt tilgjengelig mannskap fra Knarvik og Åsane brannstasjon, fortalte vaktkommandør Sigbjørn Villanger ved 110-sentralen tidligere i ettermiddag.

I sikkerhet

De to voksne personene som oppholdt seg i hytten, klarte å komme seg ut av hytten og i sikkerhet. De skal forgjeves ha forsøkt å slukke brannen selv og skal ikke ha blitt skadet i brannen.

Røykdykkere

– Vi har sendt inn røykdykkere i hytten. Slik det ser ut nå er det ikke fare for at brannen skal spre seg, sa vakthavende brannsjef Ole Johan Ingebrigtsen i Lindås tidligere i ettermiddag.

Det brant da blant annet i takkonstruksjonen i hytten.

Publisert: