– Ikke noe ruskevær i sikte de neste ti dagene

25 grader til helgen i indre strøk.

Publisert Publisert

VARMT PÅ VOSS: Det blir varmest i indre strøk. Det får deltakerne under Ekstremsportveko på Voss nyte godt av. Foto: Bård Bøe

iconDenne artikkelen er over ett år gammel

– Værmessig er dette en perfekt start på skoleferien, sier meteorolog Mariann Aabrekk ved StormGeo.

Høytrykket som ga fint vær i Bergen og Hordaland tirsdag skal nemlig stort sett holde seg til 5. juli.

– Trenden viser at det blir masse fint vær fremover. Og det er et nytt høytrykk på vei, og Bergen og store deler av Vestlandet ligger veldig godt til, sier hun.

Finest vær fredag og lørdag

Temperaturene vil trolig ligge rundt 20-tallet hele uken. Det kan skye litt til i overgangen fra torsdag til fredag, men ser ikke ut til å komme nedbør i Bergen.

– Spesielt fredag og lørdag ser veldig fine ut. Fra søndag og inn i neste uke kan det skye litt mer til, men det blir ikke noe ruskevær de neste ti dagene i alle fall, sier Aabrekk.

Les også

Du gleder deg for mye til sommerferien

25 pluss i helgen

Vervarslinga for Vestlandet har litt mer lunkne prognoser de kommende dagene, men vakthavende meteorolog Ingmar Vikane, lover sommervær til helgen.

Ifølge meteorologen kan en vente seg 20 plussgrader i ytre strøk, fredag. Lørdag blir det trolig 25 plussgrader i indre strøk.

– Det er typisk at det er varmere i indre strøk. Det var for eksempel varmere på Voss i dag enn det var i Bergen, sier Aabrekk ved StormGeo.

Også i ytre strøk blir det varmt, trolig over 20 grader, ifølge Vikane.

– Alt i alt ser det ut til at det blir sommerlig den kommende uken, bortsett fra torsdag.

– Lavtrykket kommer

Søndag forsvinner trolig godværet, ifølge Vérvarslinga for Vestlandet. Et lavtrykk vil føre til skyer og trolig noe nedbør, skal man tro prognosene.

– Lavtrykket vil nok legge en demper på temperaturen, sier Vikane.

Publisert