Mann (22) siktet etter DNA-funn

Politiet ville fengsle 22-åringen, men fikk ikke medhold i tingretten.

Publisert Publisert

KNIVSTUKKET: I dette huset ble en 18 år gammel mann knivstukket i april 2013. Ingen er siden dømt for handlingen. Foto: Husnesnett, arkiv

  • Marianne Nilsen
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Onsdag ba politiadvokat Kjersti Katrine Svendsen Bergen tingrett om å varetektsfengsle en 22 år gammel mann fra Hordaland.

Mannen er siktet i forbindelse med en knivstikking som skjedde for mer enn fem år siden på Husnes i Kvinnherad.

6. april 2013 ble en da 18 år gammel mann knivstukket i halsen på en privatadresse. Mannen ble fraktet til sykehus, og overlevde.

Les også

I 2013 ble en 18-åring knivstukket i halsen. Fem år etter har politiet pågrepet en mistenkt.

I RETTEN: Politiadvokat Kjersti Katrine Svendsen begrunner onsdagens fengsling med at det er fare for bevisforspillelse. Foto: Marianne Nilsen

Identifisert på DNA

Ifølge Svendsen ble 22-åringen pågrepet 9. oktober, dagen før fengslingsmøtet.

– Jeg ønsker ikke å si noe om hvor og hvorfor han ble pågrepet. Men på grunn av de etterforskningsskrittene som gjøres nå, ønsker vi å varetektsfengsle mannen på grunn av fare for bevisforspillelse, sier hun.

Mannen ble siktet på bakgrunn av DNA-bevis. Mannen som nå er pågrepet, var 16 år i april 2013.

– Tingretten ville løslate mannen, men vi har anket. Nå skal tingretten vurdere det på nytt, og så er det eventuelt opp til lagmannsretten å avgjøre dette, sier politiadvokaten.

I RETTEN: Det er advokat Bertil Rønnestad som forsvarer den 22 år gamle mannen. Foto: Bård Bøe

Sitter i varetekt

Onsdag ble dørene lukket under fengslingsmøtet. Kjennelsen er også unntatt offentligheten. Men like etter møtet opplyste Svendsen at hun hadde bedt om en kortere fengslingsperiode.

– Min klient blir sittende i varetekt til lagmannsretten har avgjort anken. Utover det har jeg ingen kommentar, sier mannens forsvarer Bertil Rønnestad torsdag.

Saken etterforskes ved Kvinnherad lensmannskontor. Men ingen der ønsker å kommentere saken. De henviser til politiadvokat Svendsen.

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. Krim
  2. Kvinnherad
  3. Politiet