Mannevoldtekt opp i Høyesterett

Kvinnen som er dømt for å ha voldtatt en mannlig bekjent får prøvd saken sin i Høyesterett.

  • Kristin Jansen
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over 16 år gammel

— Hun er glad for denne avgjørelsen. Det er en betryggelse for henne å vite at saken blir prøvd i den grad det er mulig, sier advokat Per Magne Kristiansen.

24-åringen ble i november funnet skyldig og dømt til åtte måneders fengsel. Høyesterett vil kun vurdere straffeutmålingen.

— Mindretallet i lagmannsrett foreslo en mildere dom. Vi håper at Høyesterett vil ta hensyn til dette, sier Kristiansen.

Voldtekten skjedde på et nachspiel hjemme i leiligheten til kvinnens kjæreste i januar 2004. Den fornærmede mannen sov mens kvinnen kneppet opp buksen hans og utførte oralsex. Senere våknet han av at kvinnen og kjæresten snakket sammen. 31-åringen fortalte i retten at han ble svært sjokkert da han oppdaget hva som hadde skjedd.

Voldtektssaken har fått svært mye oppmerksomhet både i norske og internasjonale medier. Kvinnens forsvarer mener dette bør få betydning for straffeutmålingen.

— Min klient har fått en mye styggere medfart enn det en mann i tilsvarende situasjon ville fått. Det er ikke samsvar mellom det folk flest forbinder med en voldtekt og det denne kvinnen faktisk har gjort, understreker han.

Statsadvokat Jarle Golten Smørdal er noe overrasket over at saken nå blir prøvd for Høyesterett.

— Det eneste som er spesielt med denne voldtekten er kjønnssammensetningen. Når det gjelder mediebelastningen har den vært like stor for fornærmede, så det går opp i opp, sier statsadvokaten.

Saken blir trolig behandlet allerede i løpet av januar.

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. Fant kvinne skyldig i voldtekt

  2. - Fryktelig tungt med mediekjøret

  3. - Har bare lyst at alt skal forsvinne

  4. Mannevoldtekt vekker internasjonal interesse

BT anbefaler

«Sting blir bare bedre og bedre»

Sting har sin trofaste fanskare selv om publikums gjennomsnittsalder øker for hvert besøk, skriver BTs anmelder.

LES SAKEN