Statsadvokaten: - Hun drepte med overlegg

Nå mener også statsadvokaten at Helge Ove Irgens (61) ble drept med overlegg av sin kone.

FUNNET DØD: Helge Ove Irgens (61) ble funnet død i sin egen bolig i Sund i fjor sommer. Nå mener Hordaland statsadvokatembeter at bevisene i saken tilsier at enken (til v.) tiltales for overlagt drap. Riksadvokaten skal nå avgjøre saken.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Irgens ble funnet død for ganske nøyaktig halvannet år siden, på soverommet i eneboligen der han bodde med sin da 30 år gamle kone.

Paret bodde i Telavåg i Sund kommune.

Nekter for overlegg

Enken (31) tilsto i april at hun drepte ektemannen. Hun har erkjent bruk av kullos – men ikke at hun gjorde det med overlegg.Politiet har på sin side ment at drapet var planlagt, og siktet henne for overlagt drap.

Det er Riksadvokaten som avgjør tiltalespørsmålet i de alvorligste straffesakene.

Avhør på videolink

Politiadvokat Inger-Lise Høyland, som har hatt drapssaken i politiet, ønsker ikke å si så mye. Hun begrunner det med en policy om ikke å uttale seg om innstillinger i saker.

– Det er Riksadvokaten som har kompetanse til å ta ut tiltale i denne saken, er Høylands eneste kommentar.I september skrev BT at 31-åringens forsvarer, advokat Jannicke Keller-Fløystad, krevde vitneavhør av to personer i utlandet.

Ifølge Høyland i politiet er disse avhørene gjort. Ikke i form av rettslige avhør, som forsvareren ønsket, men som avhør via videolink.

— Vi har fått tatt alle avhør som skal tas i saken. Blant annet er det avhørt vitner i utlandet. Vi mener disse avhørene ikke endrer bevissituasjonen i saken, og de har ikke fått påtalemyndigheten til å endre syn på saken, sier Høyland.

Til Norge i 2007

Forsvarer Keller-Fløystad sier dette til BT:

DRAPSSIKTET: Drapssaken mot den 31 år gamle konen ble sist uke sendt til Riksadvokaten, som avgjør tiltalespørsmålet. Hun har erkjent forsettlig drap, men ikke at hun drepte med overlegg. ARKIVFOTO: BT

— Saken er ennå ikke vurdert av Riksadvokaten, så jeg vil ikke kommentere nå.Da enken ble pågrepet på Gardermoen i februar, hadde hun vært to og en halv måned på Filippinene, der hun har familie.

Hun er filippinsk statsborger og kom til Norge i 2007. Der flyttet hun sammen med ektemannen.

BT har onsdag ikke fått kontakt med statsadvokat Bendicte Hordnes, som sendte saken til Riksadvokaten.

Publisert: