50.000 nedkast i bossuget

Onsdag denne uken ble nedkast nr. 50.000 foretatt i det nye bossuget i sentrum.

Publisert Publisert

FIKK BLOMSTER: Grete Friis-Eilertsen ble jubileumskunde his BIR. Hun sto for lukeåpning nr. 50.000 i det nye bossuget. FOTO: BIR

  • Arne Colliander
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Les også:

Les også

Vi hiver mindre

— Det er ikke noen verdensrekord vi kan skryte av, men like fullt en milepæl i byens historie, sier Terje Strøm, daglig leder i BIR Nett.

Til sammen 2200 husholdninger i sentrum er til nå tilknyttet det nye bossug-systemet. Bossnettet ble åpnet i oktober i fjor. Det er i alt hundre nedkast plassert rundt i sentrum. Kundene må åpne lukene i de grå boksene med en nøkkelbrikke. De gamle bosspannene er historie for dem.

Fornøyde kunder

— Vi oppfatter det slik at kundene har trykket bossnettet til sitt bryst, og ser fordelene ved at bosspannene er erstattet av nedkast. Gevinsten er rene og ryddige byrom, mindre forsøpling, bedre mulighet for kildesorterting og redusert brannfare, sier Terje Strøm.

Les også

Her skjer bossrevolusjonen

— Har bossuget fungert slik det skal?

— Det er alltid utfordrende å sette i drift en ny infrastruktur som skal brukes av mange, hvor det forventes at alt virker til alle døgnets tider. Men, ja, systemet virker, og kundene gir gode og positive tilbakemeldinger.

Håper på en million

Nedkastene er blitt utsatt for alt det lunefulle været vi kan ha i Bergen, både regn, storm, og nå frost.

— Bossnettet er robust, og har tålt både den ene og den andre støyten, sier Terje Strøm.

Les også

Frykter for bossnettet

BIR ser ikke bort fra man mot slutten av 2016 kan markere lukeåpning nummer én million i bossuget. Etter hvert vil nemlig et betydelig høyere antall sentrumsbeboere bruke det nye bossystmet.

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. Klamrer seg til bosshåp

  2. Ber kommunen rydde bossrotet

  3. Bosset skal vekk fra gatene

  4. Suger til seg penger

  5. Slik skal bosspannene erstattes