- Støre drar Schjelderup ned

Hør podkasten 36,9: - Støre har ikke fått til valgkampen.

Publisert Publisert

SAMMEN FOR SØNDAG: -Alle ukedager kan ikke være like, mener Harald Schjelderup og Jonas Gahr Støre. De lover at Ap vil sikre helligdagsfreden dersom de får makt. Foto: Klemetsen Fred Ivar

  • Kjetil Gillesvik
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Tirsdag denne uken var Ap-leder Jonas Gahr Støre på sjarmørvisitt til Bergen. Her så han lyst på mulighetene over å få til et maktskifte i byen etter 12 år med borgerlig styre.

Nå viser BTs ferske måling at de borgerlige er på full fart fremover etter flere vanskelige år. For første gang siden oktober i fjor har Høyre, KrF, Venstre og Frp flertall.

— Borgerlig side har mobilisert 7000 velgere. Det gjør at vi nå har et hårfint borgerlig flertall, sier BTs valgekspert Johan Giertsen.

Nasjonale tendenser

I podkasten 36,9 diskuterer Giertsen, som har en fortid som aktiv politiker i Høyre, og tidligere BT-journalist Gunanr Wiederstrøm den overraskende målingen. Her peker de blant annet på at Ap-leder Jonas Gahr Støre må ta et stor ansvar for Aps dårlige formkurve i Norges nest største by.

EKSPERTENE: Johan Giertsen og Gunnar Wiederstrøm diskuterer Aps kraftige fall i 36,9. Foto: Jan Lillebø

— Støre har ikke fått til valgkampen sin nasjonalt. Det var ingen som hadde trodd for et halvt år siden at Støre en uke før valgdagen skulle slite med å holde valgresultatet fra 2011. Den type negativ landstendens slår også inn i en så stor by som Bergen, sier Giertsen.I podkasten peker Giertsen og Wiederstrøm på at Ap og Høyres toppkandidater ikke er sterke nok til å stå mot de nasjonale trendene.

— De er ikke sånne skikkelser som for eksempel Marvin Wiseth i Trondheim, som tross elendige meningsmålinger for Høyre, cruiset inn til førti prosent i valg etter valg, sier Wiederstrøm.

Ønsker du å abonnere på podkasten 36,9? Bruk søkeordene «politikk» eller «36» i din foretrukne podkastleser.

Her kan du høre på tidligere episoder av podkasten av 36,9:

Publisert

Sakene flest leser nå

  1. DN: Flere smittet etter fest i hjemmet til smittevernoverlege

  2. Her pipler klimagass opp fra norsk sokkel

  3. – Han skaper veldig stor trivsel

  4. Slik ser E16 ut etter vogntogets tur. Reparasjonen vil koste 250.000 kroner.

  5. Redningsaksjon til Nigardsbreen: Tyske turister kjem seg verken opp eller ned

  6. Helene har laget ønskeliste for hurtig­lading. Elbil­foreningen mener Tesla har svaret.

  1. Kommunevalg 2015