Harald Schjelderup (Ap) kommer nemlig med følgende lovnad til bergenserne før valget:

— Vi legger oss på samme skattenivå som byrådets forslag. Det må bli slutt på den uforutsigbare politikken med å fjerne, gjeninnføre og øke skatten. Nå må bergenserne få en forutsigbarhet i økonomien sin.

I Aps alternative budsjett for 2015 var eiendomsskatten 50 millioner kroner høyere, sammenlignet med byrådets forslag. De hadde også en annen innretning på skatten, hvor billigere boliger betalte mindre, mens dyre boliger betalte enda mer.

— Den sosiale profilen på byrådets forslag ble forbedret etter forliket med sentrumspartiene. Så nå legger vi oss på den profilen. Jeg tror bergenserne er lei av at eiendomsskatten går som en jojo.

— Det blir ikke en forskjell for velgerne?

— Vi mente det var helt uansvarlig å fjerne skatten. De pengene trengte kommunen for å motvirke skoleforfallet.

Utgiftene til kommunen øker, mens inntektene synker. Schjelderup vil likevel ikke øke eiendomsskatten for å motvirke denne utviklingen.

— Vi må huske at den eiendomsskatten som pålegges bergenserne nå er i snitt dobbelt så mye som den var før den ble fjernet. Da er vi i grenseland for hva den bør være. Vi ville i utgangspunktet ha en enda mer sosial profil, men nå legger vi oss på det som ble lagt frem av byrådet og sentrumspartiene.