BT har tidligere skrevet om alarmsystemet med videoovervåkning og sensorer på Askøybrua.

Systemet ble installert i fjor sommer, men politiet valgte å kutte overvåkingen grunnet en rekke falske alarmer.

Vegvesenet tar over

På det meste har politiet fått opp mot 13 ikke-reelle meldinger i minuttet, skriver Askøyværingen.

— Nå må vi få rettet opp i feilene og slik at vi kan opprettholde monitoreringen av broen frem til 1. juni. Deretter vil Statens vegvesen overvåke og vi vil rykke ut, sier fungerende politimester John Reidar Nilsen til avisen.

Fylkesordfører Tom-Christer Nilsen (H) kalte inn politi og vegvesen til et hastemøte på fredag for å få klarhet i hva som skal gjøres videre med det omdiskuterte alarmsystemet. Der ble det klart at politiet ikke lenger ønsker å videreføre dagens ordning.

— De mener at de ikke skal ha denne typen ansvar og ønsker derfor at vegvesenet overvåker broen og melder fra hvis alarmen går eller det er fare for liv, sier fylkesordfører Nilsen til BT.

— Statens vegvesen vil etablere en ordning hvor de følger med på overvåkingen, og når de får en reell alarm, så overføres direkte bilder til politiets operasjonssentral. Dette sikrer også at politiet håndterer reelle alarmer og ikke rykker ut på mange falske, sier konstituert politimester John Reidar Nilsen i Hordaland politidistrikt til Askøyværingen.

Politiet varsles fremdeles

Selv om fylkesordføreren foreløpig ikke kan si mye om hvordan ansvarsfordelingen i den nye ordningen blir, er han klar på at politiet i fremtiden skal bli varslet om det registreres at personer befinner seg på feil side av rekkverket på broen.

- Ser du noen utfordringer med tanke på tid, om alarmen må gå via vegvesenet før politiet blir varslet?

— Jeg tror det er riktig at det ville tatt kortere tid om politiet fikk varslingen direkte, ja. Men en veldig stor forskjell tror jeg ikke det vil bli, sier fylkesordføreren.