Plutselig eksploderte byen i slåsskamper

Lenge var det stille i Bergen sentrum i natt. Så ble klokken 03.

Publisert Publisert

- SLÅTT NED: En mann på 34 år skal ha blitt slått ned her på Engen i Bergen sentrum natt til onsdag. Tre mistenkte menn oppgis å ha forlatt stedet i en taxi. Bildet er tatt i 07-tiden onsdag morgen. Foto: Ørjan Torheim

iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Politiet i Bergen melder om en stort sett rolig natt til onsdag. Men bare stort sett.

Les også

Politiet: - Ikke la barna henge her

– Plutselig tok det litt av med slåssing, sier operasjonsleder Kjersti Eidsnes til BT.

42 slåssete minutter

I løpet av 42 minutter var det fire ulike slåsskamper, på ulike steder i Bergen sentrum, med kun menn involvert. Her er politiets oppsummering av tumultene:

  • Klokken 03.03: En gjeng på cirka ti personer sloss utenfor Mc Donald’s på Torgallmenningen. Seks personer ble kontrollert, alle født tidlig på 90-tallet. – Her var det ingen som var bedre enn de andre. Ingen er anmeldt, og ingen vil anmelde, sier Eidsnes. Én av slåsskjempene fikk muntlig pålegg om å holde seg unna sentrum.
  • Klokken 03.23: To menn sloss utenfor Bergen tinghus. En 41 år gammel mann har sagt han vurderer å anmelde «motparten», en mann på 25 år.
  • Klokken 03.32: Tre personer skal ha gått til angrep på en 34-årig mann i nærheten av Subway på Engen. 34-åringen sitter igjen med det som trolig er et brudd i nesen. Han måtte til legevakten. De tre mistenkte mennene forsvant i en taxi. Politiet har fått kontakt med sjåføren av drosjen som plukket opp mennene. Det foreligger et slags signalement i saken: Den ene mannen var cirka 190 centimeter høy og kraftig. En av de andre var kraftig og hadde skinnjakke.
  • Klokken 03.45: Utenfor Scandic Bergen City i Håkonsgaten skal en mann (26) ha blitt slått i ansiktet. Den angivelige gjerningsmannen (22) forsvant ifølge politiet inn på et hotellrom, og de har foreløpig ikke fått tak i ham. Men de har et navn.

- Uvanlig

– Vi lurer litt på hvorfor det skjedde så mye samtidig. Det er uvanlig med så mange ordensforstyrrelser natt til en onsdag. Rett nok skjedde alt dette rundt stengetiden for en del utesteder, men så mange steder er det vel ikke som har åpent en tirsdag, sier Eidsnes.

Ifølge operasjonslederen har nattens slåssing ingen tilknytning til ungdomsgjengene som har vært aktive i sentrum og Bergen vest de siste ukene. Senest i høstferien gikk politiet ut og advarte om ansamlinger av ungdommer, noen helt ned i 14-årsalderen, i Bergen sentrum.

Publisert