Her blir det sandstrand midt i byen

– Vi skal legge 240 kubikk med skjellsand fint utover slik at det blir en badestrand, sier Kai Rudi Færøy.

Publisert Publisert
  1. Leserne mener

Like utenfor inngangspartiet til BI på Marineholmen ligger båten «Sandtroll» og pumper skjellsand og sjøvann gjennom et rør inn til bredden.

– Dette er første gang jeg er med på å lage en sandstrand, forteller Kai Rudi Færøy, som er matroslærling i firmaet Mostraum Management.

– Vi begynte å legge ut rørene klokken åtte tirsdag morgen. Når vi er ferdige her, skal vi reise til Oslo og lage sandstrender der.

– Skal du ta deg en dukkert?

– Nei, jeg tråkket litt rundt i bokseren tidligere, men det ble litt kaldt etter hvert. Jeg er en frysepinn, konstaterer 24-åringen fra Alversund i en humoristisk tone.

LAGER STRAND: Kai Rudi Færøy er med og legger stranden på Marineholmen. Foto: Geir Martin Strande

Noen som derimot ikke vil vente med å teste badevannet, er hundene Walter, Balder, Lilly og Fleur, som er ute på tur.

– God idé

– Er ikke dette fint da? Det er en god idé. Jeg bor i sentrum og har en liten gutt på to og et halvt år som jeg tror vil kose seg her nede, sier Ragnhild Laupsa Mæhle, mens chihuahuaen hennes Balder tripper rundt på stranden.

NYTT: Balder ser ut til å like den nye sandstranden. Foto: Geir Martin Strande

Turvenninnen Rebecca Amundsen setter også pris på den nye sandstranden.

– Vannet er mye bedre enn før, det ser du, sier hun mens den ti år gamle blandingshunden Walter legger seg ned i vannet og ser ut til å nyte livet.

De to går daglig på tur langs Marineholmen. I dag passer Amundsen to cavalier king charles spaniel-søstre som også setter potene forsiktig ut i vannet.

MIDT I BYEN: Nå kan du gå barbent i skjellsand fra Byrknesøy på Marineholmen. Foto: Geir Martin Strande

– På eget ansvar

– Badestranden er et opprydningsprosjekt. Bergen kommune har lagt ut stein fra Ulrikstunnelen i bunnen av hele Puddefjorden, og samtidig har vi renset slippen og lagt på ny masse og sandstrand, sier Tor Instanes, som er administrerende direktør i Marineholmen forskningspark.

De 240 kubikkmeterne med skjellsand vil dekke et område på ca. 800 kvadratmeter. Det vil si at sandlaget vil være rundt 30 centimeter tykt.

– Vi synes det er gøy fordi dette kan være noe som flere i bydelen kan benytte seg av. En møteplass som blir brukt av alle. Men det er bading på eget ansvar, understreker Instanes.

BADING NESTE: Nå er det mulighet å gå på badestranden på Marineholmen. Foto: Geir Martin Strande

PUMPER SAND: Mostraum Managment lager stranden ved hjelp av denne pumpen. Foto: Geir Martin Strande

Publisert