Ringer hele landet

Politiets ringer foreldre landet for å vise at Dungs ektemann bløffer når han nekter for å ha ringt Storken for å få babyråd.

Publisert Publisert
 • Helge O. Svela
 • Eir Stegane (grafikk)
icon
Denne artikkelen er over 13 år gammel

26. eller 29. juni skal en mann med bergensdialekt ha ringt Kvinneklinikken og bedt om ernæringsråd for spedbarn.

I samtalen skal han ha angitt alderen på barnet til 10-11 dager. Dung fødte en datter 18. juni.

Var alene med barnet

— Den ansatte som mottok samtalen spurte om han var alene med barnet, og det svarte han ja på. Han spurte om hvor mye morsmelkerstatning en baby på den alderen trengte, og ville ha råd om stell av navle, sier politiinspektør Tore Salvesen.

De ansatte på Kvinneklinikken snakket om samtalen fordi de synes den var underlig. De trodde det var Dung Tran Larsens ektemann som ringte, men var ikke sikre. Da det ble klart at Dung var borte, følte de at brikkene omkring den merkelige samtalen falt på plass.

— Men de kan jo ikke være helt sikre, og hun som tok telefonen er heller ikke skråsikker på at det var den 29. juni. Hun lurer på om det kan ha vært den 26. juni, sier Salvesen.

Ektemannen meldte Dung savnet 20. juli, og sa hun hadde forsvunnet natt til 14. juli. Politiets teori er at ektemannen drepte Dung kort tid etter 23. juni, og at han trengte ernæringsråd fordi han var alene med barnet.

250 barn til sammen

Foreløpig har politiet snakket med foreldrene til om lag 30 av totalt 75 barn som er født i Hordaland de aktuelle dagene 17. til 22. juni 2007. — Ingen av dem har ringt Kvinneklinikken og bedt om råd. Vi skal snakke med alle, og nå ønsker vi også å få kontroll på at det ikke er en far fra en annen kant av landet som har ringt, sier Salvesen.

Derfor vil politiet ringe foreldrene til de 175 andre barna som er født i Norge i den aktuelle seksdagersperioden i juni.

— Hun som tok imot samtalen mener at mannen som ringte inn snakket bergensdialekt, muligens med et snev av striledialekt. Det er i hvert fall helt sikkert snakk om vestlandsdialekt, sier Salvesen.

Dungs ektemann benekter å ha ringt til Kvinneklinikken og bedt om råd. Selv hvis politiet får kontakt med alle de aktuelle foreldrene, mener ektemannens forsvarer det ikke holder som bevis.

— Selv om alle sier de ikke var de som ringte, betyr ikke det at det var min klient som gjorde det. Det er jo nok at bare en av dem ikke forteller sannheten, av en eller annen grunn, sier advokat Frode Skogvold.

Sjekker tusener av samtaler

Politiet har allerede sjekket ektemannen og de tre siktede familiemedlemmenes telefonutskrifter.

Det er slått fast at samtalen med Storken ikke har kommet fra noen av disse telefonene, men politiet mener Dungs ektemann kan ha ringt fra et annet nummer.

Politiet har derfor startet den omfattende jobben med å sjekke alle nummer som ringte til Haukeland Universitetssykehus de to aktuelle datoene i juni.

— Det er en vanvittig jobb. Du kan jo selv tenke deg hvor mange som ringer til sentralbordet på et sykehus i løpet av en dag. Det er snakk om flere tusen. Vi har tre etterforskere som jobber bare med dette akkurat nå, sier Salvesen.

I tillegg sjekker politiet alle samtalene som kom til Kvinneklinikkens og Storkens direktenummer.

Politiet ønsker kontakt med personer som har fått barn i den aktuelle perioden, og som har ringt til Kvinneklinikken for råd. De bes ringe politiet på telefon 90551444.

Publisert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent

Les mer om dette temaet

 1. - Håper Dung viser seg i en drøm

 2. Skrev mistenkelig lapp

 3. Ektemannen eier hus med Dungs mor

 4. Vil skilles etter Dungs forsvinning

 5. Resultatløst søk etter Dung

 6. Rundspørring blant nybakte mødre

 7. Tror Dung ble holdt fanget og drept

 8. Politiet ønsker fortsatt fengsling i Dung-saken

 9. Fengslet i fire nye uker

Foto: Amundsen, Paul S.

SAVNET: Dung Tran Larsen ble meldt savnet i juli. Ektemannen er siktet for drap. Foto: PRIVAT

BT anbefaler

Har gjenskapt hvordan Bergen så ut i 1320

Nå kan du på film og bilder se hvordan Bergen trolig så ut i middelalderen.

LES SAKEN