Anmelder politiet for snakk om penger

Svigerfaren til Dung Tran Larsen anmelder politiinspektør Tore Salvesen for løsmunnet pengesnakk.

Publisert Publisert
  • Gordon Andersen
iconDenne artikkelen er over 11 år gammel

I forrige uke ble det kjent at Dung Tran Larsens drapssiktede ektemann har anmeldt Laksevåg-politiet; han mener han mangler 100.000 kroner etter et beslag politiet gjorde hjemme hos ham under pågripelsen.

Nå vil også hans drapssiktede far anmelde Salvesen til Spesialenheten for politisaker. Denne gang for at han i det hele tatt har snakket med pressen om familiens pengesituasjon.

Advokat Jørgen Riple bekrefter at han jobber med å samle dokumentasjon på en anmeldelse fra Dungs svigerfar.

– Han reagerer på at Salvesen i det hele tatt går ut i media og snakker om familiens penger, at de har hatt så og så mye kontanter. Familien skjønner ikke hva dette har i pressen å gjøre i det hele tatt, sier Riple.

Frykter innbrudd

Ifølge advokaten har pengesnakket gjort familien utrygge i eget hjem.

– Frykten har vært at noen tyver skulle spekulere i innbrudd. Det er viktig for familien å få frem at de nå ikke har noen penger i hjemmet, men at alt står på bankkontoer, sier Riple.

Han mener Salvesen generelt har sagt for mye i Dung-saken.

– Det er fint for pressen at han har vært tilgjengelig og svart på spørsmål, men det må ikke gå på bekostning av dem som sitter i Krabbedalen, sier Riple.

Pengene levert via bank

Tore Salvesen sier dette om pengesnakket.

– Alle politifolk må fra tid til annen regne med å bli kritisert for ting de gjør og sier. Jeg kan ikke annet enn å ta anmeldelsen til etterretning. Jeg har kun ett fokus i Dung-saken, og det er å finne henne, sier Tore Salvesen.

Han påpeker at da pengene ble levert til familien i Krabbedalen, skjedde det ved bankoverføringer.

– Hvordan dette kan ha blitt oppfattet av pressen, eller hva jeg sa om kontanter, kan jeg ikke minnes, sier Salvesen.

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. Anmelder politiet for pengerot

ANMELDT: Svigerfar til Dung Tran Larsen anmelder politiinspektør Tore Salvesen til Spesialenheten for politisaker. Foto: Bjørn Erik Larsen