Har opplevd to innbrudd på en uke: – Jeg har kjent på utrygghet, og sovet lite om nettene

To ganger den siste uken har noen brutt seg inn i kafeen til Lise Sundberg (49) i Sogndal og stjålet drikkevarer.

Publisert Publisert

HAR FØLT SEG UTRYGG: – Det har ikke vært kjekt å vite at det plutselig kan komme noen og bryte seg inn her, sier Lise Sandberg, innehaver av Kafé Krydder i Sogndal. Foto: Privat

Kafé Krydder i Sogndal sentrum har natt til torsdag vært utsatt for innbrudd og tyveri av alkoholholdige drikkevarer.

– Politiet er på stedet og gjør åstedsundersøkelser nå, sier innsatsleder Simen Brænd til BT torsdag formiddag.

Dette er andre gang på en uke noen har brutt seg inn i Kafé Krydder og stjålet drikkevarer.

Etter innbruddet natt til tirsdag 4. februar, ba politiet om tips i saken. Men ingen ble pågrepet.

BRØT OPP VINDUET: – Jeg hadde satt på nye hasper etter innbruddet i forrige uke, men det var tydeligvis ikke nok, sier Lise Sandberg. Foto: Privat

– En veldig dårlig start på dagen

Torsdag morgen ble Lise Sundberg (49), som eier og driver Kafé Krydder på egen hånd, igjen møtt av et oppbrutt vindu og et tomt alkohollager da hun kom på jobb.

– Dette er fryktelig kjedelig. En veldig dårlig start på dagen, sier Sundberg til BT, mens politiet har sperret av og gjør undersøkelser på lageret der mye av de stjålne drikkevarene sto.

Ifølge henne har tyven eller tyvene denne gangen stukket av med flere titalls liter alkohol.

– Det er utelukkende alkohol som er stjålet. Øl, vin, sider og litt brennevin. Nesten alt jeg hadde er borte, sier Sundberg.

INNBRUDDSUTSATT: Kafé Krydder i Sogndal sentrum har vært utsatt for fire tyverier det siste halvåret, ifølge innehaveren. Foto: Privat

– Fjerde gang på et halvår

Hun sier det også tidligere har vært mindre tyverier fra kafeen.

– Dette er fjerde gangen det siste halvåret. Men de to første anmeldte jeg ikke, fordi det da ikke var så tydelige tegn på innbrudd, forteller hun.

Kaféinnehaveren forteller at også en kollega i serveringsbransjen i Sogndal opplevde alkoholtyveri i fjor høst, men at det er Kafé Krydder som har vært mest utsatt.

Ung mann pågrepet

Da BT snakket med innsatsleder Brænd i 09.30-tiden torsdag, fortalte han at politiet hadde en mistenkt i kikkerten etter nattens innbrudd.

Ved 10-tiden meldte politiet på Twitter at de har pågrepet en mann i saken. Det er snakk om en ung mann, forteller politioverbetjent Christian Algrøy-Vegheim ved Sogndal lensmannskontor.

– Han ble pågrepet kort tid etter at politiet var på stedet, i umiddelbar nærhet til kafeen. Han er innsatt i fengslig forvaring, men foreløpig ikke i stand til å la seg avhøre, forteller Algrøy-Vegheim.

HÅPER POLITIET LØSER SAKEN: – Dette har preget meg mer enn jeg hadde trodd det skulle gjøre. Men nå ser jeg lys i tunnelen, sier kaféinnehaver Lise Sundberg. Foto: Privat

– Har sovet lite om nettene

Pågripelsen gir Sundberg håp om at hun kan føle seg tryggere fremover.

– Jeg har gått og kjent på utrygghet, og sovet lite om nettene. I travle perioder har jeg også måttet jobbe noen netter, og da har det ikke vært noe kjekt å vite at det plutselig kan komme noen og bryte seg inn her. Man vet jo ikke hvilken tilstand de er i, heller, sier kaféinnehaveren.

– Dette har preget meg mer enn jeg hadde trodd det skulle gjøre. Men nå ser jeg lys i tunnelen, sier Sundberg.

Publisert