Politiet starter etterforskning av hullet i Trytis vindu

Vindusskaden som byråd Tryti mener er et kulehull skal undersøkes av politiet på nytt.

Publisert Publisert

SMELL: Et hull i vinduet til Trytis hjem. Hun mener det er et kulehull. Politiet mente det kunne være fugler. Foto: Privat

I 2017 opplevde familien til byråd Anna Elisa Tryti at det smalt i huset på hjemmeadressen hennes. Seinere oppdaget de det de selv mener er et kulehull i vinduet.

En tid i forveien hadde Tryti selv mottatt et trusselbrev gjennom brevsprekken i det samme huset, hvor det ble slått fast at hun skulle trakasseres på grunn av hennes politiske arbeid med bompenger og bybane. I brevet beskrev de metodene:

«Sjikanering av deg pr. e-post i sosiale medier, telefonoppringing med utskjelling og krenkelser, plaging av deg i ditt hjem, hærverk tyveri av din identitet osv. osv.».

Les også

Henning Warloe tror han og Tryti har fått trussel­brev fra samme person

TRUER: Avsenderen av trusselbrevet vil trakassere Tryti fordi denne mener politikere er maktmisbrukende. Foto: PRIVAT

– Pekte på fugler

Tryti selv satte hullet i vinduet i sammenheng med trusselbrevet. Det gjorde ikke polititjenestemennene som kom for å sjekke skaden.

– Det ble foreslått at dette kunne det enten være fugler som sto bak, eller barns lek med softgun, sa Tryti tirsdag.

Politiet på sin side beklaget at det ikke var opprettet en egen sak i forbindelse med denne hendelsen. Onsdag har de bestemt seg for å se nærmere på hendelsen.

– Vi kommer til å opprette sak på skaden i vinduet til Tryti fra juli 2017. Det innebærer at vi vil se på saken på nytt og om mulig gjennomføre kriminaltekniske undersøkelser av skaden, sier politiinspektør Olav Valland til BT.

Glad for undersøkelse

Byutviklingsbyråd Tryti er glad for at politiet skal undersøke nærmere.

– Det er på høy tid. Men ettersom det er gått to år, er det vel stor fare for bevisforspillelse.

Tryti ønsker imidlertid politiet velkomne for å se på vinduet. Hun byttet det aldri ut i håp om at politiet skulle ta det mer på alvor seinere.

– Fant dere en kule den gangen?

– Nei, vi fant ikke noe kule. Det så både vi og politiet litt etter. Men alt dette burde vært undersøkt nærmere. Det ble aldri gjort noen grundig undersøkelse.

SKULLE SJIKANERES: Anna Elisa Tryti (Ap). Foto: Ørjan Deisz

Reagerte

Ap-politikeren reagerte selv på måten politiet fulgte opp hendelsen i 2017 på, og følte deres teorier ble latterliggjort.

– Jeg føler ikke politiet har tatt innover seg alvoret i denne saken for meg, familien min og nabolaget. Jeg setter pris på voldsalarm og patruljeringen. Men måten vi opplevde at kulehullet ble tatt imot på, gjorde at jeg ga opp politiet, sa Tryti tirsdag, og påpekte at politiet kort tid seinere henla hele trusselsaken.

Valland var klar på at det burde vært opprettet en egen sak på vindushendelsen:

– Det ville gjort det enklere å dokumentere konklusjonen tjenestemennene gjorde.

Publisert