Brannfolkene frustrert av å vente på politiet

Frustrerte over at det tok så lang tid før politiet kom til åstedet valgte brannfolk og ambulansepersonell å gripe inn overfor den antatte trippeldrapsmannen i Årdal.

Publisert: Publisert:

GREP INN: Frustrasjon over at det tok lang tid før politiet kom til åstedet var grunnen til at brannfolkene grep inn overfor mannen som befant seg i bussen i Årdal, ifølge brannsjef Gaute Johnsgaard i Årdal kommune. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

NTB

— De uttrykte frustrasjon over at ting tok tid og ville gjøre en innsats, men lystret ordre. Til slutt ble de enige om å ta kontroll over situasjonen til politiet kom, sier brannsjef Gaute Johnsgaard i kommunen til NTB.

Ambulansepersonell fikk først snakket 30-åringen ut av bussen, før brannmenn bevæpnet med hammere og et pulverapparat fikk overmannet ham og lagt ham i bakken.

— De holdt ham nede til politiet ankom noen minutter senere, sier Johnsgaard.

Handlingene var direkte i strid med instruksen fra politiet om å holde god avstand og ikke foreta seg noe i påvente av patruljen som var på vei.

Nødetatenes personell fulgte instruksen da de først kom til stedet 18.03 - men tiden som gikk fram til politiet ankom fra Årdal tre kvarter senere ble for lang.

Johnsgaard bekrefter at brannmannskapene ikke er trent for situasjonen som møtte den ved Holsbruvatnet, og at opplevelsene der kommer til å prege mange av dem i lang tid framover.

— Det må vi bare håndtere etter hvert, sier han.

Publisert: