- Hvilke ambisjoner har du for påsken? Jobbe overtid?

- Ikke for mitt vedkommende. Jeg er med på utfartsdagene, men ellers blir det hytten. Håper at været står oss bi!

- Hva gjør UP i forhold til påsketrafikken?

- Våre gjøremål er primært rettet mot aggressiv atferd. I påsken blir trafikktettheten større, og en feilmanøver får raskere konsekvenser. Vi er ute med både sivile og uniformerte biler. Blant annet har vi fokus på avstand til forankjørende. Allerede første kvartal i år har vi like mange tilfeller av dette som i hele 2013.

- Bilenes videokamera, kan de andre triks enn å filme?

- Én av politiets biler har automatic number plate recognition . Systemet kan skanne bilskilter på lang avstand, enten det er på veien eller hvis vi kjører på en parkeringsplass, og er knyttet til flere politisystemer. Vi kan også legge inn nummer manuelt, for eksempel stjålne biler, stjålne kjennemerker eller biler som tilhører notoriske ruskjørere. Et utrolig godt hjelpemiddel!

- Hva frykter du mest når du går på jobb?

- Jeg vil heller si det slik at det gleder meg å slippe å lese om alvorlige ulykker. Antall trafikkulykker i Hordaland med alvorlig skadede er gått kraftig ned, mens trafikkuhell har gått opp.

- Du har kanskje en oppfordring til bilistene, som du sikkert har sagt tusen ganger før?

- Hold fartsgrensen, hold god avstand, og ikke la unger i baksetet eller andre ta vekk oppmerksomheten!

- Mye kreative unnskyldninger blant dem som blir tatt?

- De fleste som blir tatt av UP, vet utmerket godt hva de har gjort. Det er bevisste valg, og man vet hvor fort han kjørt. Men jeg stoppet nylig en kar i 80-sonen, han fortalte at han kjørte så fort fordi han hadde lovet konen å være hjemme klokken 16.00. Da var klokken 16.45.

- Så det er litt humor i hverdagen også?

- Veldig mye! De vi stanser er stort sett éngangsovertredere, kanskje dette er deres eneste møte med politiet. De er ikke kriminelle, og politiets tone bør være slik at folk er fornøyde når de kjører videre.

- Hva er den mest spesielle reaksjonen du har fått fra en fartssynder?

- Det er nok av dem som gråter når de aner konsekvensen av det de har gjort — for eksempel hvis de er avhengig av å kjøre i jobben. Det er trist hvis folk mister jobben, men de burde tenkt på det før. Vi kan jo ikke gjøre forskjell.

- Det er kanskje ikke bare fart som er skummelt, også mobiltelefonen kan være ugrei?

- Helt klart! Alt som tar oppmerksomheten vekk fra trafikken, er skummelt. Det inkluderer GPS-er og også integrert mobil. Vi skriver mye forelegg for bruk av håndholdt mobiltelefon. Og vi merker at det er en veldig oppgang i påkjørsler bakfra.