På CNNs liste over verdens mest skremmende utkikkspunkter

Stegastein i Sognefjorden er på niende plass på CNN-liste over 13 skumle, men fantastiske plattformer. - Veldig fortjent, mener ordføreren.

VERDENSKJENT: På en liste nettstedet har laget over de 13 skumleste og mest fantastiske utkikksplattformene i verden, kommer Stegastein i Sognefjorden på en niende plass. Arkitektfirmaet Saunders

MYE BESØKT: - Arkitekt-studenter kommer fra hele verden for å se på plattformen, sier ordførere i Aurland, Nordalv Distad. Jarle Wæler

«Glasspanelet på slutten av plattformen gir besøkende følelsen av at de kan falle rett av plattformen. Utsikten er rett ned i Aurlandsfjorden, 650 meter under plattformen.»

Det skriver den amerikanske TV-kanalen CNN på sine hjemmesider.

På en liste nettstedet har laget over de 13 skumleste og mest fantastiske utkikksplattformene i verden, havner Stegastein i Sognefjorden på en niende plass.

Enorm interesse

Ordføreren i Aurland er svært begeistret over listeplasseringen.

TURISTSTI: Plattformen ble bygget i 2006 etter at Aurlandsfjellet var kandidat til å bli nasjonal tursti. Bård Løken

FALLE AV: På slutten av plattformen får man følelsen av at man kan falle rett av. Vegar Moen

— Det er helt fantastisk, og veldig fortjent. Utkikksplattformen har vært en kjempestor suksess, sier Norvald Distad, ordfører i Aurland.

— Vi er veldig stolte over utkikkspunktet. Det er helt spesielt, med en fantastisk panoramautsikt.

Distad forteller om stor interesse for Stegastein - og mange besøkende.

— Vi har arkitektstudenter som kommer fra hele verden for å se på den.

Skryt fra BBC

Plattformen ble bygget i 2006, som en del av Statens vegvesens satsing på såkalte «nasjonale turistveier», og er tegnet av arkitektene Todd Saunders og Tommie Wihelmsen.

— Det ble snakket om dette flotte utkikkspunktet der folk stoppet og tok bilder gjennom bjørketrærne. Da forstod vi at vi måtte bygge en plattform slik at folk kunne se utover, sier Distad.

Aurlandsfjellet fikk status som nasjonal turistvei i fjor.

Også den britiske TV-kanalen BBC skryter av Stegastein. I en resieartikkel fra Vestlandet, står det atStegastein er en av Norges flotteste attraksjoner.

Se hele CNN-listen her.