Lover avklaring om regjering torsdag

Publisert Publisert
  • Det er vanskelige saker vi ikke har funnet løsning på ennå, sier Erna Solberg.
  • Torbjørn Katborg Grønning
  • Marie Melgård
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

— Vi er ikke i havn. Det er vanskelige saker vi ikke har funnet løsning på ennå, sier Høyre-leder Erna Solberg, etter en ukes sonderinger med Frp, Venstre og KrF.

Hun legger til at de overraskende nok har funnet opp «litt ny politikk», som de ikke hadde trodd på forhånd, skriver Aftenposten.no.

Avklaring torsdag

Solberg sa til fremmøtt presse i Nydalen at man innen torsdag vil bli enig om hvordan samarbeidet skal være mellom de fire borgerlige partiene de neste fire år.

— Torsdag treffes vi for å snakke om hvordan smarbeidet skal være neste fire år, enten man er i regjering eller ikke, sier Solberg.

Som Aftenposten tidligere har omtalt, vil partiene gå tilbake til sine egne på onsdag for å konsultere partiene med status for samtalene.

- At dere nå har sittet sammen i en uke - skal det tolkes som at dere er nærmere en firepartiregjering eller kan det tolkes som en del av planen om å døfte ulike tema uansett utfall, spør Aftenpostens journalist.

— Allerede torsdag informert jeg mitt landsstyre om at onsdag var en naturlig møtetid, sa Knut Arild Hareide (KrF), og ga inntrykk av at partiene i sonderingene vil ha snakket seg igjennom nok politisk tema til å se et helhetsbilde.

— Vi har gått igjennom viktige felt, og det er viktige ting jeg tar med meg til landsstyret og den nye stortingsgruppen, sier han.

— Vi har lovet velgerne å snakke sammen, og lovet dem en borgerlig regjering. Nå har vi i forhandlingene snakket om sammensetning, innhold og politikk. Det viktigste for min gruppe og landsstyret har hele tiden vært å få gjennomslag, sa Venstre-leder Trine Skei Grande.

D-day onsdag

De fire borgerlige partiene, Høyre, Venstre, KrF og Frp, har sittet sammen Nydalen i syv dager - siden mandag i forrige uke.

Mye tyder på at de viktigste beslutningene om hvem som danner regjering sammen,vil bli fattet onsdag.

Som Aftenposten har omtalt tidligere i dag, har Venstre innkalt landsstyret sitt til møte i Oslo onsdag ettermiddag klokken 17.00.

Det skjer i politisk korrekte omgivelser - i Miljøhuset, der bl.a. Naturvernforbundet holder til. Partiet har lagt opp til at møtet skal vare i tre og en halv time, og det viktigste punktet på programmet er resultatet av sonderingene om en ny regjering som landsstyret skal anbefale eller avvise.

Før den tid skal partiets nye stortingsgruppe samles. Alt tyder derfor på at man innen det tidspunktet tror man har sondert lenge nok til å fatte de viktige avgjørelsene.

KrF skal innkalle sentralstyret, stortingsgruppen og landsstyret til et møte på Gardermoen onsdag.

I Frp er det sentralstyret som skal konsulteres denne uken. Partiet venter med å innkalle landsstyret til det eventuelt foreligger en ferdig forhandlet plattform.

«Støy»

Forrige ukes sonderinger ble til dels rammet at «støy» ompartienes sprikende syn på innvandringspolitikken. Det skjedde i kjølvannet av en pressekonferanse Frp avholdt for utenlandsk presse for å klargjøre Frps syn på innvandring.

Der beklaget nestleder og forhandler Ketil Solvik-Olsen partiets bruk av ordet «snikislamisering». Da hverken Siv Jensen ellerChristian Tybring-Gjeddeville gjøre det samme, blusset det opp en ny debatt som synliggjorde Venstre og KrFs skepsis til å inngå i nær allianse med Frp.

ORIENTERER: Erna Solberg (Høyre), Siv Jensen (Frp) , Knut Arild Hareide (KrF) og Trine Skei Grande (Venstre) oppsummerte mandag starten på den andre uken med sonderingsforhandlinger under en kort pressekonferanse i Nydalen i Oslo. Foto: HEIKO JUNGE, NTB SCANPIX

Publisert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent
BT anbefaler

Ørjan får 257 kroner ekstra for å dele arbeids­dagen i to. – Mange spør hvordan jeg orker.

Bussjåfør Ørjan Aasheim sier alltid ja hvis han blir spurt om ekstra vakter. Han trenger pengene.

LES SAKEN

Sakene flest leser nå

  1. Dette må du vite om busstreiken

  2. Da Dagfinn ikke kunne gå i begravelsen til tanten, skjønte han alvoret

  3. Helse Bergen: Nedadgående trend i antall smittede

  4. Sønnen fikk hjerneskade etter bunkerfesten: – Livet hans er satt flere år tilbake

  5. «Det kjem ny E16. Slaget står om ny jernbane til Voss.»

  6. Kjøperen fikk dette bildet av bergenskvinnen (25). Så ble pengene sendt.

  1. Kommunevalg 2015