Eskil Pedersen tapte kampen om stortingsplass

AUF-lederen klarte ikke å sikre seg plassen som tredjekandidat på stortingsvalglisten i Telemark.

TAPTE KAMPEN: AUF-leder Eskil PEdersen må gi opp stortingsdrømmen.
  • Vibeke Buan
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ti år gammel

130 delegater var lørdag samlet på Bø hotell for å avgjøre nominasjonskampen i Telemark Ap.

Spenningen knyttet til kampen om tredjeplassen og sikker plass på Stortinget, og kampen stod mellom AUF-leder Eskil Pedersen og fylkesvaraordfører Christian Tynning Bjørnø (26).

AUF-lederen måtte nøye seg med en sjuendeplass på listen, og får dermed ikke plass på Stortinget.

Pedersen: — Skulle selvfølgelig gjerne sett et annet utfall

Ved den skriftlige voteringen under nominasjonsmøtet fikk Bjørnø 74 stemmer, mens 55 av delegatene ville ha AUF-leder Eskild Pedersen.

— Jeg skulle selvfølgelig gjerne sett et annet utfall, det var derfor jeg stilte. Samtidig, når man går inn i en slik runde må man være forberedt på at det kan gå begge veier, og det gikk ikke veien nå. Ingen ting er hundre prosent sikkert i politikken, så jeg var forberedt, og nå ble det sånn som det ble, sier Eskil Pedersen til Aftenposten.no rett etter at utfallet av nomiasjonskampen er klart.

— Nå gleder jeg meg til å gjøre en innsats for Arbeiderpartiet i Telemark, og generelt for Arbeiderpartiet, i valgkampen. Og jeg er gjenvalgt som leder for AUF i to nye år, og vil uansett bruke all min tid på politikk fremover, sier Pedersen, og tilføyer:

— Jeg har aldri vært på et møte hvor det ble sagt så mye positivt om meg, det er også noe å ha med seg. Det var mange flotte støtteinnlegg for meg, fine ting som ble sagt, og jeg er usikker på om jeg fortjener det, sier AUF-lederen.

- Partiet har talt

AUF i Telemark har jobbet hardt for å få sin kandidat inn på tredjeplassen.

— Nå har partiet talt, og det har vært en demokratisk avstemning. Vi er nå klare til å drive valgkamp for å få Christian inn på Stortinget. For AUF har noe av det viktigste i denne prosessen vært at vi skal stå for det vi har sagt. Vi skal ikke bli furtne selv om ikke ting går vår vei. I partiprosesser der det sånn at flertallet bestemmer, og når flertallet vil noe annet enn det AUF, vil forholder vi oss til det. Selvfølgelig er det synd at Eskil havner på 7. plass, det er dårligste plassering ungdomskandidaten til AUF i Telemark har fått siden 1977. Men Eskil trakk seg selv fra votering om 5.-plassen, og det synes vi var stort gjort av ham. Sven Tore Løkslid er også en utmerket kandidat til Stortinget, selv om femteplassen ikke vil gi stortingsplass, sier leder for Telemark AUF, Elisabeth Åkredalen, til Aftenposten.no.

I det nær to timer lange ordskiftet dreide omtrent samtlige seg om tredjeplassen. Det var ingen uenighet om at førsteplassen skulle gå til stortingsrepresentant Terje Lien Aasland og at 26 år gamle Lene Vågslid skulle inneha andreplassen.

I utgangspunktet er det kun de tre øverste på Aps liste i Telemark som har mulighet til å komme inn på Stortinget.

Publisert: