- Noen vet hva som skjedde

Politiet har fått nye tips, og advokat mener saken bør gjenopptas.

FORSVANT: Tobarnsmoren Dung Tran Larsen ble meldt savnet fra sitt hjem i Bergen 20. juli 2007. Foto: PRIVAT

  • Christian Nicolaisen
  • Bendik Støren
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Advokat Brynjar Meling mener opptredenen til Dung Tran Larsens ektemann gjør det nødvendig å gjenoppta saken, skriver VG.

— Jeg mener det har kommet tilstrekkelig med nye opplysninger til at saken bør tas opp på nytt, sier Meling til bt.no.

Fire nye forhold

Han mener følgende tilsier at saken bør gjenopptas:

— Dungs ektemann har betalt et krav for å ha forvoldt hennes død. Ektemannen har understreket at det ikke er det samme som å erklære seg skyldig. Jeg overlater til den enkelte å vurdere betydningen av å betale for det man hevder å være uskyldig for, sier Meling.

Les også

Vil erklære Dung død

— Han krever henne erklært død, selv om han ellers har hevdet at hun er i live og forlot huset frivillig.

— Samt det faktum at han valgte å saksøke medier for bildebruk. Som pårørende måtte han jo vært sjeleglad for å spre bilder som kunne hjulpet til å få henne til rette, sier Meling.

I tillegg til dette sier Meling at det er har kommet frem ytterlige opplysninger i saken som er interessante, men som han ikke kan kommentere fordi de er unntatt offentlighet.

— De opplysningene er en del av en helhet, som til sammen gjør at saken i totalt sett står i et nytt lys, sier Meling.

Advokaten understreker at det er fri bevisvurdering i norsk rett, som vil si at slike omstendigheter som han trekker frem vil blir vurdert på lik linje med andre bevis.

Blitt skuffet hver gang

Politiinspektør Tore Salvesen ved Bergen vest politistasjon sier at politiet har fått inn to ferske og konkrete tips den siste tiden.

— Dette er tips som går på konkrete steder, samt observasjoner som er gjort rundt tidspunktet da hun forsvant. Tipsene er av en sånn karakter at vi ønsker å sjekke dette nærmere, sier han.

Saken mot Dungs ektemann og hans familie ble av Riksadvokaten henlagt etter bevisets stilling i 2009. Etterforskningen har likevel aldri blitt lagt vekk, og politiet har sjekket ut hundrevis av tips de siste årene.

— Vi har mang en gang vært svært spente etter å ha fått inn konkrete tips, og blitt like skuffet hver gang. Men siden hun fortsatt ikke er funnet, er terskelen veldig lav for å iverksette søk og sjekke tipsene som kommer inn til oss, sier Salvesen.

Sauekadaver i plastsekk

I fjor høst fikk politiet en henvendelse fra noen som hadde dykket utenfor Askøy. De hadde observert en plastsekk som var tapet igjen etter alle kunstens regler, og mente dette måtte være et menneske.

— Det viste seg senere at det var et sauekadaver. Vi har hatt en del sånne. Sauefunnet var spesielt. En ting er å kaste en sau på havet, noe annet er det å pakke kadaveret inn i plast og legge blylodd i sekken for å få den til å synke. Det var litt uvanlig, sier politiinspektøren.

Tore Salvesen har jobbet tett med saken siden forsvinningen i 2007. Han har aldri mistet troen på at saken vil bli oppklart.

Les også

Tre synske har tatt kontakt

Les også

Nye søk etter Dung Tran Larsen

— Noen vet hva som skjedde med Dung Tran Larsen da hun forsvant. Før eller siden kommer dette opp i dagen, sier han.

Sterke anklager

Sammen med indisiene i saken mener advokat mener Brynjar Meling at de nye opplysningene er nok til både å gjenoppta saken og ta ut tiltale.

Han innser at det er sterke anklager å komme med mot ektemannen, men mener han ikke kan se bort fra kunnskap han har om saken.

— Hvis han mener jeg henger ham ut som drapsmann, så er han velkommen til å saksøke meg, sier Meling.

BT har ikke lyktes i å komme i kontakt med Dungs ektemann lørdag.

Publisert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent

Les mer om dette temaet

  1. Dungs ektemann anker saken mot BA

  2. Bergensavisen vant sak om bildebruk i drapssak

  3. Forsvarer bruken av synske

  4. Krever 1,7 millioner for Dung-bilder

NYE OPPLYSNINGER: Politiinspektør Tore Salvesen sier at politiet har fått inn to ferske og konkrete tips. Foto: ARKIVFOTO: SILJE KATRINE ROBINSON

BT anbefaler

Varsler nye tiltak for Bergen – flere av dem påbud

Tirsdag legges det frem en ny korona-forskrift.

LES SAKEN