Løslot antatt kidnapper-mor

Kvinnen som er anklaget for å ha kidnappet sin datter (19), er nå løslatt.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over 12 år gammel

Torsdag ble begge foreldrene fengslet to uker i Bergen tingrett. Anklagen mot dem var at de med makt hadde kidnappet datteren (19) for å hindre henne å være sammen med kjæresten (27).

Avgjørelsen ble anket for Gulating lagmannsrett som i dag bestemte at moren skal løslates.

Les også

Fengslet for kidnapping av datter

Barnas beste

Årsaken er hensynet til de to mindreårige sønnene hun har. De har siden pågripelsen på tirsdag vært i barnevernets omsorg, men lagmannsretten mener at fengslingen av moren går for mye ut over barna.

— Selv om hensynet til å trygge den krenkede er sterkt, er hensynet til guttene med at de må flytte hjem sammen med en av foreldrene, slik at moren må løslates, skriver lagmannsretten.

Fortsatt siktet

Lagmannsretten mener det er god nok grunn til fortsatt å hevde at moren kan mistenkes for det siktelsen går ut på: Frihetsberøvelse av datteren.

Faren blir fortsatt sittende i varetekt. De mener det er nærliggende og trolig at han igjen ville kunne gjøre seg skyldig i lignende forbrytelser mot datteren dersom han skulle bli løslatt.

— Alt tyder på at han vil gjøre det som han mener er nødvendig for å få herredømme over datteren, skriver Gulating lagmannsrett.

19-åringen er på et sikkert sted og har fått bistandsadvokat som tar seg av hennes rettigheter i saken.

Publisert: